Opinia Timisoarei

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara: Din pacate, vor urma din nou momente dificile foarte curand, cand si tara noastra va intra, inevitabil, in al 5-lea val pandemic

TIMISOARA. Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” din Timisoara transmite un mesaj in prag de an nou si face apel la solidaritate si responsabilitate. Doctorul atrage atentia, in mesajul sau, ca urmeaza al cincilea val pandemic peste Romania care va lua cu el alte vieti omenesti si face apel la preventie.

CITESTE SI: O noua crestere a numarului de noi cazuri de COVID in Romania, aproape 1300. Cele mai multe sunt in Timis

(…) Din pacate, vor urma din nou momente dificile foarte curand, cand si tara noastra va intra, inevitabil, in al 5-lea val pandemic. Îl vom depasi si pe acesta, dar din nou, cu pierderi de vieti omenesti, desi multe dintre aceste pierderi ar putea fi clar evitate daca deciziile individuale ar fi cele responsabile, inca de pe acum. Depinde de fiecare dintre noi. Cu toate amenintarile si intimidarile la care uneori am fost supus, va promit ca voi continua sa-mi fac datoria conform constiintei mele si educatiei, in spiritul valorilor crestine. Dar, totodata, va rog sa facem din nou front comun, sa ne intelegem si sa ne sprijinim unii pe altii in aceasta lupta. Fara implicarea voastra responsabila, nu vom depasi cu bine aceasta pandemie”, spune medicul Virgil Musta.

Musta face apel la oameni sa respecte in continuare regulile pandemiei.

Va rog sa aplicati in continuare masurile deja cunoscute prin care va protejati pe voi si pe cei din jurul vostru, sa va informati despre noutatile terapeutice aparute si care va pot salva viata daca actionati, fie preventiv (vaccinurile), fie rapid dupa primele semne de boala (teste si tratamente specifice).
Pastram speranta unui an nou mai bun, care sa ne uneasca spre binele tuturor, care sa ne aduca toleranta, incredere si responsabilitate. Avem deja o experienta concreta prin care am trecut impreuna, haideti sa folosim tot ceea ce ne-a ajutat pana acum, tot ceea ce specialistii incearca permanent sa imbunatateasca legat de mijloacele de eradicare a acestei pandemii si…va fi bine! Va multumesc si va urez un an nou cu sanatate si multe bucurii!”, isi incheie mesajul Virgil Musta.

Exit mobile version