Opinia Timisoarei

Medicul timisorean Dorel Sandesc: 200 de oameni la Terapie Intensiva e un lucru serios. De vina e comportamentul populatiei, nu face decat sa dea oxigen epidemiei

TIMISOARA. Au fost raportate marti 214 noi cazuri de infectare cu coronavirus. Ceva mai putine decat în ultimele 5 zile, insa a crescut numarul pacientilor in stare grava. Presedintele asociatiei de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania, medicul timisorean Dorel Sandesc, spune ca de vina pentru aceasta- evolutie sunt toti cei care nu respecta masurile de siguranta.

Sunt 200 de bolnavi cu COVID-19 in sectiile de terapie intensiva ale spitalelor din tara. Numarul total de imbolnaviri din Romania a urcat la peste 24.500, iar 1.539 de oameni au murit, de la inceputul pandemiei si pana acum.

Evolutia naturala a acestei epidemii este spre scadere, spre stingere. Dar comportamentul populatiei, nerespectarea regulilor simple de preventie nu fac decat sa resusciteze, sa dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede. Sunt convins ca un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu disparitia, dar stingerea pana la un nivel foarte scazut a numarului de pacienti. Iar faptul ca avem in continuare 200 de pacienti la Terapie Intensiva este un lucru serios. 200 de oameni se zbat între viata si moarte si, aproape sigur, din pacate, foarte multi dintre ei nu vor supravietui„, spune doctorul Dorel Sandesc, presedintele asociatiei de Anestezie si Terapie Intensiva din Romania, citat de Digi24.

Exit mobile version