Opinia Timisoarei

Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timisoara, trimis in judecata pentru cele 26 de spagi luate de la pacienti si apartinatori in mai putin de doua luni

TIMISOARA. Procurorii au finalizat ancheta in cazul medicului Octavian Mazilu, acuzat ca a luat mita de 26 de ori in mai putin de doua luni.

CITESTE SI: Reactia medicilor de la Spitalul Municipal Timisoara, dupa ce colegul lor Octavian Mazilu a fost arestat preventiv pentru spaga

Incepute in mai 2022, cercetarile au ajuns la final, iar magistratii au intocmit rechizitoriul si l-au trimis in judecata pe chirurgul de la Spitalul Municipal Timisoara care lua spaga intre 100 si 2000 de lei de la pacienti si apartinatori.

În fapt, a fost reținut că în perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, inculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unei unități spitalicești din municipiul Timișoara, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în exercitarea atribuțiilor de serviciu şi în legătură cu acestea, ar fi primit importante sume de bani de la 26 pacienți sau de la aparținători ai acestora, aflați sub tratament sau supuși unor intervenții chirurgicale, fără a fi îndreptățit la primirea unor sume suplimentare de bani față de cele decontate unității spitalicești de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate„, se arata in rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Medicul Octavian Mazilu a stat luni de zile in Arestul IPJ Timis, fiind eliberat mai apoi si plasat sub control judiciar, iar din 1 iulie 2023 este director medical interimar la Spitalul Judetean din Drobeta Turnu Severin.

Procesul de luare de mita se va desfasura la Tribunalul Timis.

Va reamintim, medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timisoara, apoi sef al Sectiei de Chirurgie Generala Oncologica si profesor in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara, a fost arestat preventiv de catre judecatorii Tribunalului Timis in iunie 2022. Aceasta dupa ce a fost ridicat din cabinetul sau din spital, in urma unui flagrant pus la cale de procurori si politistii de la Directia Generala Anticoruptie. Medicul luase spaga 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie.

Anchetatorii spun ca doctorul Octavian Mazilu a luat de 26 de ori mita de la pacienti si apartinatori in doar doua luni in care a fost atent monitorizat. Sumele variau intre 100 si 2000 de lei.

CITESTE SI: Judecatorii au decis: Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timisoara, acuzat ca a luat spaga, merge in Arestul Politiei pentru 30 de zile

CITESTE SI: Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Timisoara, ridicat de politisti. E acuzat ca a luat spaga de la pacienti de cel putin 20 de ori in doua luni

 

Exit mobile version