Opinia Timisoarei

Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timisoara, dus in arest. Anchetatorii: A luat mita de 25 de ori de la pacienti si apartinatori in numai doua luni, sume intre 100 si 2000 de lei

TIMISOARA. Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timisoara, a fost retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita in forma continuata (25 de luari de mita) si dus in Arestul Politiei Timis.

El urmeaza sa fie prezentat miercuri magistratilor de la Tribunalul Timis cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

CITESTE SI: Unul dintre cei mai cunoscuti medici din Timisoara, ridicat de politisti. E acuzat ca a luat spaga de la pacienti de cel putin 20 de ori in doua luni

Doctorul a fost audiat timp de 6 ore de catre procurori, dupa ce, in urma unui flagrant, a fost ridicat din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timisoara. Aceasta dupa ce luase spaga 300 de lei de la o pacienta pentru a o programa la o operatie.

In data de 31.05.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus punerea in miscare a acţiunii penale faţa de inculpatul M.O. sub aspectul savarsirii infracţiunii de luare de mita in forma continuata (25 acte materiale), prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

In fapt, s-a reţinut ca in perioada 18.03.2022 – 31.05.2022, in calitate de medic primar chirurg la o unitate spitaliceasca din Timisoara, inculpatul ar fi primit, in exercitarea atributiilor de serviciu, de la mai multi pacienti sau apartinatori ai acestora, diferite sume de bani (lei sau euro) cuprinse intre 100 si 2.000 lei, pentru efectuarea unor acte medicale care trebuiau realizate cu titlu gratuit. In data de 31.05.2022, in jurul orei 11.50, inculpatul a fost depistat in flagrant dupa ce, in exercitarea atributiilor de serviciu, ar fi primit cu titlu de mita suma de 300 lei de la o pacienta internata in vederea efectuarii unei interventii chirurgicale”, transmite Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

Va reamintim, in urma unor plangeri, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie, unitatea centrala, si serviciul teritorial Arad, au declansat cercetarile.

Acestia l-au monitorizat mai bine de 2 luni pe medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timisoara, acum sef al Sectiei Chirurgie Generala Oncologica si cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara.

Doctorul a fost ridicat, miercuri, chiar din cabinetul sau de la Spitalul Municipal Timisoara, in urma unui flagrant.

Potrivit ultimei declaratii de avere, Octavian Mazilu castiga lunar in jur de 6000 de euro din salariul de medic, cel de cadru didactic universitar si din dividende de la o firma la care era actionar.

UPDATE: Judecatorii au decis: Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timisoara, acuzat ca a luat spaga, merge in Arestul Politiei pentru 30 de zile 

CITESTE SI: Reactia medicilor de la Spitalul Municipal Timisoara, dupa ce colegul lor Octavian Mazilu a fost arestat preventiv pentru spaga

Exit mobile version