Opinia Timisoarei

Medicii de familie si din ambulatorii, din nou protest in strada, la Timisoara. Li s-au alaturat si pacienti. Video

TIMISOARA. Un nou protest al medicilor de familie si din ambulatorii, miercuri dimineata, la Timisoara, in fata Palatului Administrativ. Aceasta dupa ce luni au pichetat in fata Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Doctorilor li s-au alaturat acum si pacienti care ii sustin in demersul lor.

CITESTE SI: ‘Vor exista Romania bogata si Romania saraca, care va muri’. Medicii de familie si din ambulatorii, protest in strada la Timisoara. Foto si video 

Membri ai Patronatului Medicilor de Familie Timis, doctorii lupta impotriva unei nedreptati, aceea ca de la 1 februarie multi vor fi nevoiti sa-si inchida cabinetele, dupa ce le vor scadea insemnat veniturile. Aceasta pentru ca se diminueaza punctul alocat pe consultatie, se elimina sporul rural si dispare si sporul pentru medicii primari.

O scadere cu 30-40% a veniturilor ii va pune pe medici in imposibilitatea de a mai plati salariile asistentelor, precum si alte taxe si impozite, astfel ca vor pune lacatul pe cabinete.

Zeci de oameni s-au adunat la orele pranzului pe platoul din fata Prefecturii Timis.

Nu semnez pentru faliment!, Dorim venituri care sa previna exodul medicilor din tara! Vrem sa fim platiti, nu batjocoriti, Incurajati medicii de familie tineri!, Falimentul Medicinei de Familie nu rezolva deficitul bugetar, Vrem venituri decente, sta scris pe foi de hartie pe care protestatarii le tin in maini.

VIDEO: George Stefanita

 

 

 

Exit mobile version