Opinia Timisoarei

Medicii de familie primesc 30 de lei pentru fiecare pacient programat la vaccinarea impotriva COVID 19. Cu cat sunt platiti cei care administreaza vaccinul

Medicii de familie vor fi platiti suplimentar pentru programarea pacientilor la vaccinare – este una dintre masurile adoptate de Guvern printr-o ordonanta de Urgenta.

CITESTE SI: S-a blocat platforma ROVACCINARE in prima zi de inscrieri pentru etapa a II-a de vaccinare anti COVID. Explicatiile STS pentru oamenii care nu pot sa se programeze

Este vorba de 30 de lei pentru fiecare pacient vaccinat, a anuntat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Este vorba o plata suplimentara pentru o munca suplimentara. Vorbim de programare, de informare si de monitorizarea pacientilor. Aceasta plata va fi de 30 de lei pentru fiecare pacient, acolo unde medicul il programeaza pe pacient, iar pacientul merge si se vaccineaza. Când, din lista totala de pacienti eligibili pentru vaccinare se trece de pragul de 50%, plata se face cu 50 de lei per pacient”, a declarat Voiculescu.

De asemenea, vor primi bani si cei care aleg sa lucreze in centrele de vaccinare.

Ministrul Sanatatii a spus ca cei care vor fi in centrele de vaccinare, in afara programului de lucru, vor primi urmatoarele sume brute:

– 100 lei/ora pentru medici;
– 50 lei/ora pentru asistenti medicali;
– 25 lei/ora pentru registratori.

Cei care muncesc in afara programului de lucru vor fi platiti cu 90 de lei pe ora medicii, 45 de lei pe ora asistentii medicali si 20 de lei ora registratorii. Vorbim de sume brute”, a mai declarat Voiculescu.

OUG stabileste ca sumele pentru plata personalului medico-sanitar si registrator se acopera prin legea bugetului de stat pe anul 2021:

a) in bugetele locale;
b) prin transferuri de la bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Cheltuielile curente si de capital in vederea operationalizarii centrelor de vaccinare impotriva COVID 19 se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, in limita sumelor aprobate cu aceasta destinatie prin legile bugetare anuale, prin transferuri catre bugetele locale prin introducerea unui nou articol bugetar la capitolul „Sanatate”.

Sursa: europafm.ro

Exit mobile version