Opinia Timisoarei

Medic din Timisoara furios pe tupeul pacientilor nevaccinati, care nu cred in COVID, ajung in Urgente in stare grava si ii invata pe doctori cum sa-i trateze

TIMISOARA. Devenit deja faimos pentru comentariile sale contondente legate de situatia pandemica din Romania, medicul Amin Zahra de la Spitalul Judetean Timisoara reactioneaza cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: ‘Am anuntat o mama ca si-a pierdut fiica, iar aceasta mi-a spus ca au ramas 2 copii orfani’. Marturisirea cutremuratoare a doctorului Amin Zahra de la Timisoara

Taios, doctorul isi exprima revolta fata de acei pacienti care nu cred ca exista coronavirusul, se trateaza acasa dupa ‘retetele specialistilor de pe Facebook’, ajung in stare grava la spital si mai sunt si furiosi ca stau in Urgente cu zilele. Ba, mai mult, le dau si indicatii medicilor cum sa ii trateze.

Oricât de receptiv aș fi, nu am cum să înțeleg tupeul unora!
Ajung în UPU bolnavi, aduși de aparținători sau de ambulanță, după 2-3 săptămâni de stat acasă, cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo… Nevaccinați, că nici în așa ceva nu cred.
Dar i-au adus la spital, că nu mai puteau să respire acasă!
Fac un CT și, surpriză… 80-90% afectare pulmonară.
Și încep apoi să se revolte, că de ce stau în UPU cu zilele?
De două luni se spune că nu sunt locuri în secțiile de ATI, dar tu ai văzut pe undeva că paturile stau goale și medicii stau la țigară.
Și, dacă printr-o minune ajunge pacientul în secția de ATI, “tu” ce zici!?
Păi, dacă am fost nesimțit încă de la început, hai să continui și acum … și ce faci!?
Da, îl înveți pe medic medicina!
Suntem sunați să ni se spună cum să îi tratăm, ce flux de oxigen să-i dăm, ce substanțe avem voie să folosim!
Și, acum, eu îi întreb… Când ai văzut că se simte rău, de ce nu ai apelat la cei 3D, pe care-i urmărești și de sfatul cărora asculți pe Facebook (Dana, Diana și Dan)!? (Dana Budeanu, Diana Sosoaca, Dan Bittman, n.r.)
Că doar cei de la ambulanța nu se plimbă pe străzi și zic: Ia, hai să intrăm aici, să mai luăm un pacient, că și așa nu avem ce face!
De ce îl aduci la spital, când nu ai încredere în medici și în personalul medical?!
Am fost întrebat, dacă e ceva ce m-a impresionat în această pandemie.
Răspunsul a fost da!
Da, m-a impresionat personalul medical care după atâta timp încă muncește și încă este acolo, deși fiecare are viața lui personală!
Nu a renunțat nimeni, cu toate că își expun sănătatea în fiecare zi!
Aparținătorii care au primit drept la vizită nu au rezistat mai mult de 5 minute echipați în combinezon. Și, atunci, din respect pentru oamenii ăștia care sunt zi de zi acolo și îți vor binele cu adevărat, măcar ai bunul simț să taci!„, a scris medicul Amin Zahra de la Spitalul Judetean din Timisoara pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version