Opinia Timisoarei

Medic din prima linie a luptei anti COVID, scolit la Timisoara: Am o pacienta de 18 ani, fara boli asociate, in stare foarte grava. Trebuie sa refuz internari din lipsa de locuri

Amin Zahra, un tanar din Israel, mutat in urma cu 10 ani la Timisoara pentru a urma cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie si devenit intre timp cetatean roman, lucreaza ca medic rezident intr-o sectie ATI din Ploiesti, iar pe pagina sa de Facebook atrage periodic atentia cu privire la gravitatea COVID-19.

In ultima sa postare de pe Facebook, Amin Zahra arata ca trateaza o fata de 18 ani fara boli asociate care este in stare grava.

Stiti ce ma surprinde, ca dupa sapte luni de pandemie? Inca sunt intrebat daca CORONA exista. V-am tot prezentat in aceasta perioada de pandemie diverse cazuri. Mi-as fi dorit sa fiu scriitor si tot ce-am postat sa fie doar povesti. Daca va spun ca am o pacienta in varsta de 18 ani cu Covid 19, internata pe terapie intensiva, ca este intr-o stare foarte grava si ca nu are nici o patologie asociata o veti considera tot poveste?„, spune Amin Zahra, pe Facebook, citat de ziare.com.

Medicul declara ca si-a dorit sa fie optimist „pana in ultima clipa”, sperand ca „poate lumea va intelege gravitatea situatiei”.

Medicul de la ATI arata ca „cifrele pe care le vedeti sunt reale, nu sunt cifre inventate de un personal medical epuizat”. „Sunt cat se poate de reali si pacientii care stau cu zilele ca sa prinda un loc pe terapie intensiva (asta daca il mai prind). Nu sunt povesti este realitatea dura de care eu ma lovesc, o realitate in care trebuie sa refuz internarea pacientului din lipsa de locuri. Si de ce??? Pentru ca sunt inca multi care nu cred in existenta acestui virus. Nu este poveste nici existenta lui. Da, exista… Si v-ar fi spus si pacientul meu jandarm, care si-a facut o promisiune ca atunci cand va pleca din spital va spune tuturor de covid. Ei bine din pacate nu a mai apucat”, mai arata medicul care spune in final ca „si o maimuta ar fi inteles dupa sapte luni niste reguli„.

Exit mobile version