Opinia Timisoarei

Mazga cleioasa ce inghite Timisoara. S-a format din stratul de frunze nematurate amestecate cu noroi si zapada. La tine in cartier e asa ceva?

TIMISOARA. In toamna, Timisoara era inecata in frunze moarte. Erau covoare de frunze uscate cat vedeai cu ochii, pentru ca nimeni nu le-a mai maturat. Asta dupa ce orasul a ramas fara contract pentru curatenia stradala.

La acea vreme, medicul Octavian Mazilu, fost manager la Spitalul Municipal, acum consilier local, tragea un semnal de alarma.

Frunzele nematurate si resturile vegetale in combinatie cu apa de ploaie vor duce la o mazga alunecoasa, periculoasa atat pentru masini, cat si pentru pietoni„, spunea in noiembrie Octavian Mazilu.

Vorbele nu doar ca i s-au adeverit, insa pericolul e cu atat mai mare cu cat canalizarea orasului s-ar putea infunda cu noroaiele de pe strazi. De altfel, angajati ai Aquatim pot fi zariti in mai multe locuri din Timisoara unde, cu ajutorul jeturilor, indeparteaza mazga ce pune in primejdie canalele orasului.

CITESTE SI: ‘Si acasa mai intai dai cu matura si mai apoi cu mopul’. Strazile din Timisoara, curatate cu jeturile de apa de Aquatim, de teama sa nu se-nfunde canalizarile

Stratul gros de noroi amestecat cu frunze putrezite acopera portiuni de strazi si trotuare intregi, dar si spatii verzi transformate in mlastini.

Iti poti rupe cu usurinta un picior sau chiar gatul, daca aluneci pe mizeria asta, si nu pasa nimanui. Intreg orasul este acoperit de noroaiele astea. Va veni caldura in primavara si vor incepe sa si puta„, spune o cititoare opiniatimisoarei.ro care ne-a si trimis mai multe imagini din cartierul in care locuieste si din cel al prietenilor sai.

Va reamintim, Horticultura, societate din subordinea primariei care se ocupa de spatiile verzi, a preluat la 1 noiembrie si pana la finele lunii ianuarie curatenia stradala. Aceasta dupa ce contractul cu Retim a expirat, iar municipalitatea n-a finalizat inca licitatia pentru incredintarea acestui serviciu pe 4 ani, pentru care e dispusa sa plateasca peste 18 milioane de euro.

La finele lunii noiembrie a expirat termenul de depunere a ofertelor in cadrul licitatiei pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de salubritatea stradala din Timisoara.

Doua societati s-au aratat interesate de prestarea acestui serviciu la Timisoara, una din Cluj si alta din Constanta, iar in aceasta perioada, ofertele sunt in evaluare la Primarie. Nicolae Robu isi exprima speranta ca saptamana viitoare sa anunte un invingator.

Daca nu va fi declarat un castigator, Primaria va prelungi contractul cu Horticultura pentru golitul cosurilor stradale si maturatul in jurul acestora.

Exit mobile version