Opinia Timisoarei

Masinile vor circula doar pe doua benzi pe Take Ionescu la Timisoara si dispar zeci de locuri de parcare. Primaria vrea culoar liber pentru mijloacele de transport

TIMISOARA. Masinile sa circule doar pe doua benzi pe bulevardul Take Ionescu, iar zeci de locuri de parcare sa fie  desfiintate pentru ca mijloacele de transport sa aiba culoar dedicat. Anuntul a venit, marti, de la Primaria Timisoara.

CITESTE SI: Nimeni nu vrea sa construiasca toaletele inteligente de aproape 100.000 de euro bucata planuite de Primaria Timisoara in Piata 700 si in Parcul Civic 

Proiectul de amenajare a benzilor speciale de preselectie pentru mijloacele de transport in comun implica mutarea trecerii de pietoni de la intersectia cu str. Popovici, precum si desfiintarea a 50 de locuri de parcare: 32 pe latura nordica, intre str. Popovici si Punctele Cardinale; 16 pe latura nordica, intre str. Filipescu si str. Popovici; si 2 pe latura sudica, pentru mutarea trecerii de pietoni„, transmit reprezentantii administratiei Fritz.

Autoritatile mai anunta ca, odata implementata aceasta masura, mijloacele de transport in comun de pe 9 linii nu vor mai trebui sa stea in coloane, iar cei aproximativ 8000 de oameni pe care ii transporta in fiecare zi isi vor scurta durata calatoriilor.

Pentru a reduce timpii de asteptare la semafor si, in final, ai calatoriei cu mijloacele de transport in comun, vor fi infiintate benzi de preselectie si semaforizare prioritara in intersectiile: B-dul Take Ionescu – P-ta I.I. C. Bratianu, B-dul Take Ionescu – A. Popovici, B-dul Take Ionescu – N. Filipescu, B-dul Take Ionescu – D. Gusti si B-dul Take Ionescu – P-ta Badea Cartan„, se arata intr-un comunicat transmis de municipalitate.

In plus, conducerea primariei cauta acum si alte zone in care sa implementeze acest sistem de circulatie.

Analizam si alte zone in care se poate interveni, astfel incat masinile sa isi pastreze benzile, iar autobuzele sa nu mai ramana blocate in coloane. Avem deja in lucru proiectul Magistrala Verde, cu benzi dedicate transportului in comun pe Calea Sagului. Din pacate, pe alte bulevarde foarte aglomerate nu avem suficient spatiu pentru benzi dedicate, dar putem amenaja culoare pentru mijloacele de transport in comun si putem asigura semaforizare prioritara”, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Deocamdata, reprezentantii primariei spun ca au obtinut avizul Comisiei de Circulatie pentru aceste modificari in trafic pe Take Ionescu si mai asteapta si aprobarea de la Politia Rutiera, apoi vor demara lucrarile.

Va reamintim, parcarea cu 4 etaje planuita de vechea administratie in zona Pietei Badea Cartan, pentru care era cu licitatia realizata si constructorul desemnat, a fost primul proiect oprit de Dominic Fritz dupa instalarea la conducerea Primariei Timisoara.

Exit mobile version