Opinia Timisoarei

Masca este iarasi obligatorie si pe strada in toate localitatile cu peste 6 la mie rata de infectare cu COVID in Romania. S-a dat ordinul. Cine face exceptie de la regula

Purtarea mastii devine obligatorie in toate spatiile publice deschise, in localitatile unde incidenta cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat de ministrii Sanatatii si Afacerilor Interne, care urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta. Conform documentului, in localitatile in care incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie, in toate spatiile publice deschise”, anunta Ministerul Sanatatii.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice deschise persoanele care desfasoara activitati, inclusiv sportive, in mod individual sau impreuna cu persoanele cu care locuiesc.
Alte exceptii se pot stabili, la propunerea directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, prin hotarari ale comitetelor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta.

Documentul se va publica miercuri in Monitorul Oficial al Romaniei.

Exit mobile version