Opinia Timisoarei

Marturiile cutremuratoare ale oamenilor de sub omat. Premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a dus in zonele sinistrate

In comuna buzoiana Glodeanu Silistea au sosit utilajele de deszapezire care au inceput sa croiasca drum spre casele ingropate, la propriu, in zapada. Premierul Mihai Razvan Ungureanu viziteaza zonele sinistrate din Vrancea.

Primele utilaje si-au croit drum catre localitatile izolate din comuna Glodeanu. O batrana a fost scoasa din casa de vecini abia dupa 3 zile. Alti doi batrani neputinciosi au stat 2 zile ingropati in nameti. N-au reusit sa ajunga la grajduri si animalele le-au murit de frig si foame.

„Am intrat prin tiglele casei ca sa ne putem lua alimente…soseaua este blocata de o saptanana”, a spus o femeie blocata in nameti de cateva zile.

O familie sta cu mortul in casa de trei zile. Drumurile blocate au facut sa nu-l poata ingropa crestineste pana acum.

Camioane ale jandarmilor si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au distribuit sinistratilor tone de alimente, apa si combustibil, dar proviziile par insuficiente pentru oamenii izolati.

Printre victimele troienelor din Buzau se afla si preotul satului Vacareasca. Barbatul a murit inghetat incercand sa faca tunel catre grajdurile cu animale.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu, insotit de ministrul Apararii Nationale si cel al Administratiei si Internelor, a ajuns, sambata dimineata, cu elicopterul, in localitatea vranceana Dumbraveni, declarand ca a venit „la munca”.

Cei trei au fost asteptati de prefectul judetului Vrancea, Sorin Hornea, de presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprea, precum si de militari.

Ulterior, Ungureanu, Oprea si Berca s-au urcat intr-o masina, plecand la sediul Primariei Dumbraveni, unde are loc o sedinta a comandamentului pentru situatii de urgenta.

Premierul urmeaza sa viziteze si localitatile Bogza Caiata si Dumitresti, izolate din cauza zapezii.

Exit mobile version