Opinia Timisoarei

Marturii impresionante ale timisorenilor care voteaza in strainatate! O familie face 1000 de km ca sa voteze in diaspora!

TIMISOARA. Multi timisoreni aflati in strainatate se incapataneaza sa voteze astazi. Unii au ales sa stea la cozile impresionante de la consulatele ori ambasadele cele mai apropiate, altii insa au decis sa faca sute de kilometri si chiar 1000 pentru a-si alege presedintele.

CITESTE SI: FOTO si VIDEO fabuloase: Nebunie la vot in diaspora! Cozi kilometrice la Viena, Munchen, Paris, Madrid, Torino si in alte orase

Iata cateva dintre marturiile lor, oferite opiniatimisoarei.ro!

M-am dus in jurul orei 7.00 dimineata impreuna cu sotia la Consulatul din Torino, unde erau deja cateva mii de oameni la coada. Asa ca am renuntat si am decis sa mergem la Vercelli, unde am reusit sa votez foarte repede„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Florin Andor, un timisorean stabilit cu familia in Torino.

Suntem pe drum spre Praga – mergem 500 km sa fim siguri ca votam azi! Decat sa pierdem toata ziua stand la coada in Stuttgart, unde e atat de prost organizat votul, mai bine votam decent si vizitam si un oras frumos! Mai avem 300 km …” spune pentru opiniatimisoarei.ro Claudia Maria, o timisoreanca stabilita in Germania, langa Stuttgart.

Mii de oameni la vot. Probabil ore multe de asteptare. Am hotarat sa nu raman. In fine, voi reincerca pe seara… Daca voi ajunge sa votez. Am cunostinte care stau la rand de la 7 si inca nu au ajuns sa voteze„, scrie pe Facebook  timisoreanca Angela Gherman, care traieste in Marea Britanie.

Retelele de socializare sunt impanzite de mesaje ale romanilor stabiliti in strainatate care cer informatii despre marimea cozilor si despre timpii de asteptare la sectii din alte orase sau chiar din alte tari invecinate, dornici sa ajunga sa voteze.

Stie cineva cat e coada la Praga? F. Important sa-mi comunicati. München e la 3.5ore de Praga. Daca nu e coada acolo, apucam sa mergem sa votam #DiasporaVoteaza„, a scris un timisorean stabilit in Munchen. La scurt timp, alegatorul a cerut informatii despre sectia de votare din Zurich.

_______

UPDATE! Un roman care a plecat din Munchen sa voteze la Praga: Suntem foarte fericiti!

Stefan Vucu este unul dintre timisorenii care s-a saturat sa astepte la coada si a decis sa plece in alta tara sa voteze. Asa se face ca si-a convins cativa prieteni sa faca un drum pana la Praga, in Cehia. A facut pana acolo Praga exact atat cat a stat la coada in Germania, unde n-a apucat sa voteze: 3 ore!

„Pe la 7:30 am ajuns in Munchen, ne-am pus la coada, era destul de mare. Ne-a venit ideea relativ tarziu sa plecam la Praga. Am pornit pe la 10:30 din Germania, am facut 4 ore pana la Praga. Aici am reusit sa votam in 10 minute… culmea o fost ca atunci cand am ajuns noi s-a facut si aici ceva coada”, a declarat Stefan pentru opiniatimisoarei.ro.

In fata sectiei de votare din Praga, cei 4 timisoreni stabiliti in Munchen au dat ochii cu alti romani plecati din Germania in cautarea unei sectii in care sa-si poata alege presedintele.

„Am zis ca daca avem posibilitatea sa mergem sa o facem, sa lasam locurile noastre libere celor care n-au putut pleca sa voteze in alta parte. Tocmai am vorbit cu cineva ramas in Munchen, mi-a spus ca cineva ajuns la ora 7:00 la sectie n-a intrat inca sa puna stampila. E 17:30. Suntem foarte fericiti ca am putut sa votam in Praga”, ne-a mai spus Stefan Vucu.

Inapoi, spre Munchen, timisorenii mai au de facut alti aproape 400 de km.

Exit mobile version