Opinia Timisoarei

Mars la Timisoara impotriva vaccinarii

TIMISOARA. Se anunta un protest la Timisoara in acest sfarsit de saptamana. Pe platoul din fata Operei sunt asteptati sa vina toti cei care pledeaza pentru libertatea de alegere in privinta vaccinarii.

CITESTE SI: Imagini Video. Ce s-a intamplat imediat dupa ce romii fugari au lovit trei masini in Timisoara si au pus pe jar politistii, jandarmii si luptatorii de la trupele speciale. Cine a fost retinut

Duminica, 22 octombrie, intre orele 16.00 si 18.00 se va desfasura aceasta actiune, iar organizatorii spun ca ‘prin impunerea obligativitatii vaccinarii se creeaza un precedent ce va permite si alte ingradiri ale drepturilor cetatenesti, ducand la pierderea puterii de decizie asupra sanatatii propriei persoane.

Guvernul a aprobat in luna august Legea vaccinarii obligatorii, care instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie. Potrivit legii, la data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B. Proiectul a fost trimis spre dezbatere si aprobare Parlamentului.

CITESTE SI: O multime de puscariasi, liberi la Timisoara. Ies pe poarta Penitenciarului Popa Sapca si scapa de pedepse, cu ajutorul legii. Unii sunt periculosi

Actiuni similare de protest vor avea loc si in Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Bacau, Sibiu si Vaslui.

 

Exit mobile version