Opinia Timisoarei

Mars impotriva mafiei imobiliare din Timisoara. Noua Dreapta: „Nu e posibil sa avem paranghelii pe treptele catedralei”. FOTO

TIMISOARA. Doar cateva zeci de membri si simpatizanti ai organizatiei Noua Dreapta au participat, sambata seara, la marsul anual organizat impotriva „mafiei imobiliare tiganesti” si a parangheliilor organizate in centrul orasului.

Manifestatia, ajunsa in acest an la a saptea editie, a inceput in fata statuii lui Mihai Eminescu de langa Filarmonica Banatul, unde liderii organizatiei au tinut discursuri. Ei au facut apel la timisoreni sa ia atitudine impotriva abuzurilor care au loc impotriva proprietarilor de imobile, acuzand totodata autoritatile pentru complicitatea cu asa-zisa „mafie imobiliara tiganeasca” ce „a pus stapanire pe centrul Timisoarei”.

Nici petrecerile si nuntile tiganesti care an de an sunt tot mai opulente n-au scapat de critica Noii Drepte, ele fiind atacate virulent: „Nu este posibil sa se tina paranghelii in fata catedralei, pe treptele unde in 1989 au murit oameni”.

In ciuda mesajelor mobilizatoare, putini oamenii si-au manifestat interesul pentru mars, lucru admis si de organizatori care au deplans numarul prea mic de persoane care „iau atitudine”.

Manifestantii au pornit apoi la mars pe bulevardul Loga, cunoscut pentru vilele impunatoare intrate in posesia unor clanuri tiganesti.

Ca niciodata, pe bulevardul Loga domnea o liniste de mormant iar masinile parcate puteau fi numarate pe degete. La un moment dat, la balconul unei vile au iesit cativa minoritari amuzati, insa cand grupul de manifestanti s-a apropiat, au fugit rapid inaunutru, la indemnul politiei.

In tot acest timp, protestatarii au scandat sloganuri precum „Timisoara noastra, nu e satra voastra” sau „Carpaci, Stancu, la pusarie” si au afisat banere cu mesajul „Impotriva clanurilor interlope, pentru siguranta nationala”.

Marsul s-a incheiat fara incindente in Piata Traian.

Exit mobile version