Opinia Timisoarei

Mars al profesorilor la Timisoara. Dascalii au cerut in strada salarii decente si investitii in invatamant. Foto si video

TIMISOARA. Sute de profesori s-au adunat in centrul orasului la Timisoara si au pornit din Piata Operei intr-un mars spre Prefectura Timis, de-a lungul bulevardului C.D. Loga.

CITESTE SI: Note de la ‘absolut perfect’ la ‘totul varza’, pe acelasi proiect. Haosul in care evalueaza juriul administratiei Fritz initiativele sportive cu bani de la buget prin faimosul Centru de Proiecte al Primariei Timisoara 

Este al treilea protest organizat la Timisoara, dupa cel de vineri si cel de luni, in care dascalii cer, in strada, salarii marite si investitii in invatamant.

Protestul profesorilor a blocat circulatia in centrul orasului Timisoara, dar soferii au asteptat rabdatori sa treaca coloana de manifestanti.

Pe drum, dascalii au strigat „Demnitate”, „Respect”, „Unitate, unitate” sau „Vrem salarii decente” si au suflat in fluiere si vuvuzele.

Protestul de la Timisoara are loc concomitent cu un miting mult mai mare care se desfasoara la Bucuresti si unde zeci de mii de cadre didactice din intreaga tara s-au adunat in fata Guvernului pentru a-si cere drepturile, iar apoi au plecat in mars spre Palatul Cotroceni.

La Guvern au loc marti noi negocieri intre liderii de sindicat si executiv pentru gasirea unor solutii care sa duca la incetarea greveni generale in Educatie.

UPDATE: Negocierile intre reprezentantii profesorilor si cei ai Guvernului au esuat, iar greva dascalilor va continua.

Exit mobile version