Opinia Timisoarei

Marius Sadoveac, printre marcatorii Romaniei in victoria de la Trofeul Carpati. Timisoreanul ramane in lotul pentru EURO

Marius Sadoveac (C), de la nationala de handbal masculin a Romaniei, lupta pentru balon in meciul de handbal masculin contra selectionatei Finlandei din preliminariile CM din 2017, disputat in sala Lascar Pana din Baia Mare, duminica, 10 ianuarie 2016. PAUL URSACHI / MEDIAFAX FOTO

TIMISOARA. Marius Sadoveac a fost singurul handbalist de la Politehnica Timisoara convocat la prima reprezentativa a Romaniei pentru Trofeul Carpati, competitie desfasurata in sala din Pitesti.

CITESTE SI: Pista de biciclete de pe malul Begai, care porneste de la Timisoara si merge pana in Serbia, intra in reparatii cu bani europeni. Ce se intampla cu Punctul de Trecere a Frontierei 

Intrecerea a fost una de pregatire a Campionatului European. In prima partida, impotriva Greciei, selectionata tarii noastre s-a impus cu 31-27, dupa ce la pauza elenii conduceau cu 16-13. In aceasta intalnire, Sadoveac nu a evoluat.

In finala competitiei, Romania s-a impus cu 31-25 in fata Georgiei, iar Sadoveac a inscris unul dintre goluri, intr-o partida in care fostul timisorean Demis Grigoras a punctat de 7 ori.

Dupa cele doua partide, antrenorul Xavi Pascual a stabilit si lotul care va face deplasare la Campionatul European, programat in perioada 10-28 ianuarie, in Germania. Printre cei care vor juca la Euro 2024 se afla si Sadoveac.

Portari: Dan Vasile, Ionut Iancu.

Linia de 9 metri: Dan Racoțea, Demis Grigoraș, Cristian Ghita, Daniel Stanciuc, Andrei Buzle, Gabriel Cumpanici, Gabriel Ilie, Andrei Dragan, Marius Sadoveac.

Extreme: Alexandru Tarita, Nicusor Negru, Ionut Nistor, Sabin Constantina.

Pivoti: Adrian Rotaru, Robert Nagy, Calin Dedu.

Aparatori: Robert Militaru, Liviu Caba.

Romania face parte din grupa B a Europeanului, alaturi de Spania, Austria si Croatia. Tricolorii debuteaza pe 12 ianuarie, impotriva Austriei, reprezentativa care a invins Romania de doua ori in campania de calificare. Urmeaza, pe 14 ianuarie, duelul cu favorita Spaniei, iar in 16 ianuarie selectionata tarii noastre infrunta Croatia.

Exit mobile version