Opinia Timisoarei

Maraton de vaccinare anti COVID, in premiera, la Timisoara. Sala Olimpia si CRAFT se transforma in centre de imunizare

TIMISOARA. Patru zile de vaccinare non-stop, la Timisoara. Cele doua mari sali de evenimente din oras se transforma in cantre de imunizare impotriva COVID-19. Proiectul apartine medicului timisorean Dorel Sandesc, vicepresedinte al Societatii Romane de ATI.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat joi solicitarea medicului Dorel Sandesc, cel care a initiat proiectul de imunizare in masa pe repede inainte si a decis ca cele doua mari sali din oras, Sala polivalenta a Centrului Regional de Afaceri si Sala Olimpia (C-tin Jude), sa se transforme in centre de vaccinare impotriva SARS CoV-2 timp de patru zile.

Astfel, in perioada 23 – 26 aprilie 2021, planul este ca sala de la CRAFT, cea de vizavi de Sala Olimpia, sa fi transformata in centru de vaccinare care sa functioneze non-stop in aceasta perioada.

De asemenea, CJSU a decis sa transforme si Sala Olimpia in centru de vaccinare, insa in perioada 14 mai – 17 mai, dar doar pentru rapelul persoanelor vaccinate in prima etapa la sala de la CRAFT.

Cele doua centre vor fi deschise in 23 aprilie, respectiv 14 mai, incepand de la ora 8.00.

Nu s-a stabilit deocamdata cu ce ser se vor administra vaccinurile anti coronavirus, insa cel mai probabil vor fi Pfizer ori Moderna, pentru a se incadra in termene.

Oamenii care doresc sa se imunizeze impotriva COVID-19, in cadrul acestui maraton, vor trebui sa se programeze pe platforma nationala de vaccinare.

Vom reveni cu amanunte.

FOTO: Arhiva

Exit mobile version