Noutati :

Mana criminala la Smartfit? Pompierii: Cel mai probabil incendiul de la sala de sport din Timisoara a fost aprins intentionat

19 octombrie, 2019 - 05:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EVENIMENT
0

TIMISOARA. Incendiul care a cuprins sauna salii de sport Smartfit, de pe bulevardul Cetatii din Timisoara, sambata la pranz, pare sa nu fi fost un accident.

CITESTE SI: Incendiu la o sala de sport din Timisoara. Zeci de oameni evacuati

Dupa stingerea flacarilor, pompierii au facut cercetarile la fata locului si spun ca toate indiciile duc la o aprindere intentionata.

„In urma cercetarilor efectuate la fata locului s-a stabilit cauza probabila a incendiului folosirea intentionata a sursei de aprindere”, au transmis reprezentantii ISU Banat, la finalizarea cercetarilor.

Pe fir au intrat si politistii, care au inceput o ancheta.

Politistii efectueaza in continuare cercetari pentru a se stabili cu exactitate cauzele si imprejurarile care au dus la producerea incendiului„, precizeaza reprezentantii IPJ Timis.

Va reamintim, un incendiu a izbucnit, sambata la amiaza, la sauna salii de sport Smartfit. Imediat, mai multe echipaje de pompieri si ambulantele SMURD au pornit spre Bulevardul Cetatii, iar in scurt timp au lichidat incendiul.

In total, peste 30 de oameni au fost evacuati din sala de sport, iar din fericire, nimeni nu a avut nevoie de ingrijiri medicale.

UPDATE: Reprezentantii Smartfit au reactionat dupa incendiul izbucnit sambata in sala de sport de pe b-dul Cetatii din Timisoara. Mai ales ca pompierii sustin, dupa cercetari, ca toate indiciile duc spre o mana criminala.

În această după-amiază, sala Smartfit de pe bulevardul Cetății din Timișoara a fost incendiată, cel mai probabil la comanda unei persoane care a vrut să discrediteze afacerea. Nu au existat victime, nu s-a creat panică, asigurăm clienții și publicul larg că în cadrul Smartfit sunt respectate toate normele de siguranță, evenimentul nefericit de astăzi venind ca o confirmare a capacității Smartfit de gestionare a oricărei probleme. Am pus la dispoziția organelor legii informațiile necesare identificării persoanei care a incendiat intenționat sala, din primele verificări se află în atenția poliției un suspect cu antecedente penale„, precizeaza reprezentantii Smarfit Timisoara.

Am încredere în ancheta Poliției și cred că va ieși la iveală mintea criminală care ar fi putut comanda un astfel de incendiu. Suspectul, o persoană certată cu legea, a fost doar un instrument într-un joc diabolic pus la cale de oameni care vor cu orice preț să afecteze imaginea Smartfit, după nereușitele legale și mediatice.  Am declarat și la Poliție următoarea coincidență tulburătoare: fostul meu angajat, Răzvan Irimescu, m-a amenințat că îmi pune pompierii în cap. Am crezut că se referă la doar la plângerile aberante pe care mi le-a făcut. Pagubele materiale nu contează, însă încep să mă tem pentru familia și pentru copiii mei” a spus Cosmin Șorban, asociatul majoritar al Smartfit Timișoara.

Smartfit este cel mai mare operator de fitness din vestul României, cu peste 6.000 de clienți și aproape 70 de antrenori. În ultima perioadă, firma a fost asaltată, în presă și la tribunal, de atacuri bine puse la punct, orchestrate de un fost angajat care, prin interpuși, gestionează o sală de sport concurentă și care pregătește deschiderea celei de-a doua săli la 500 m de centrul Smartfit incendiat„, mai precizeaza reprezentantii Smartfit.

Centrele Smartfit au fost promovate și continuă să atragă clienți exclusiv prin campanii de publicitate, prin standarde de calitate și prin cea mai bună infrastructură de fitness din regiune.

Dezaprobăm orice practică de concurență neloială și suntem convinși că publicul și clienții Smartfit nu vor cădea în plasa jocurilor murdare făcute de concurență. Voi face toate demersurile ca vinovații de incendiul de astăzi să plătească pentru fapta lor oribilă. Nu așa se atrag clienții, ce s-a întâmplat astăzi este comportament criminal”, a precizat Cosmin Șorban, asociatul majoritar al Smartfit Timișoara.

UPDATE: Razvan Irimescu a transmis si el un punct de vedere dupa reactia actionarului majoritar Smartfit.

Incercarea miseleasca a lui Sorban Cosmin prin care doreste sa imi pună in cârca incidentul din incinta Smartfit 1 este doar inca o tentativa nereușită de a ma discredita public. Acesta vrea sa mascheaze propria lui neputinta si vrea sa arunce totul in carca mea.

Menționez ca voi uza de toate mijloacele legale pentru a se face dreptate in cazul Smartfit. Acțiunea de astăzi încearcă sa mascheze întreaga inginerie criminala gândită de Sorban Cosmin.

Sotia mea Silvia a sesizat Primăria Timisoara despre ilegalitatea funcționarii Smartfit 1 însă pana in prezent nu au fost luate nici un fel de măsuri, dimpotrivă, răspunsurile lor indica clar nivelul de corupție la care s-a ajuns prin acțiunile lui Sorban Cosmin.

Dacă tot se vorbește despre coincidente, ma intreb care din ele este mai evidentă, faptul ca grupul compus din Sorban Cosmin si Han Angela au încercat fără succes sa introducă firma in faliment iar acum încearcă sa distrugă Brandul creat de mine sau aceea ca aceleași persoane sunt cercetate penal intr-un dosar in care s-a si pus in mișcare acțiunea penală in REM?

Voi acționa de îndată si voi sesiza organele abilitate (a nu stiu cata oară) in sensul atragerii atenției asupra ilegalităților care se întâmpla in incintele Smartfit sub comanda lui Sorban Cosmin, persoana care este cercetată penal si care a fost suspendată din funcția de administrator printr-o decizie definitiva. Menționez ca unul din motivele suspendării lui din funcția de administrator a fost exact lipsa autorizației de securitate la incendiu in incinta Smartfit1.

Reaua si paguboasa administrare a lui Sorban a dus la suspendarea acestuia dar chiar si asa controlul ilegal exercitat asupra societatii si continuarea derularii afacerilor in stil mafiot si nu intr-un cadru legal normal a dus in prezent la incendierea Smartfit 1 si implicit la cauzarea de daune in interesul asociatilor si colaboratorilor.

Imi ofer disponibilitatea de a oferi organelor abilitate si reprezentantilor mass-media, orice informație este necesară pentru a se face lumina in acest caz.”, a transmis printr-un comunicat Razvan Irimescu.

UPDATE: In urma cercetarilor, politistii au identificat un barbat care este banuit ca ar fi dat foc saunei.

„In urma verificarilor preliminare efectuate de politisti cu privire la incendiul de pe strada Cetatii din municipiul Timisoara, exista un barbat, de 29 de ani, banuit de comiterea infractiunii de distrugere prin incendiere.
Cercetarile continua pentru a se stabili cu exactitate gradul de vinovatie a acestuia”, transmit reprezentantii IPJ Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...