Opinia Timisoarei

Mamaliga cu branza si smantana, lunga de 24 de metri, si 1.500 de sarmale, nu departe de Timisoara! Ti-am facut pofta? GALERIE FOTO!

FAGET. O adevarata nebunie la Targul de Craciun de la Faget, joi seara, unde sute de oameni au dat navala sa guste din cel mai mare bulz facut vreodata in Timis.

O echipa intreaga a muncit la prepararea mamaligii cu branza si smantana, care a fost doar un antrenament pentru anul viitor cand Fagetul ar vrea sa intre si in Cartea Recordurilor, dupa cum ne-a declarat primarul de Faget, Marcel Avram.

Bulzul traditional a fost preparat in doua ceaune mari si mai apoi intins pe o masa lunga, unde fusese asezata o folie. Primarul Marcel Avram, viceprimarul Vasile Sita si cantaretul de muzica populara Mircea Cartisorean au condus echipa de ‘bucatari’, iar coordonator sef a fost un cioban din zona Sibiului, stabilit in Faget, Ioan Beschiu.

Pentru uriasa mamaliga s-au folosit 60 kg de malai si 50 de kilograme de branza si smantana.

Odata ce bulzul a fost gata, s-a trecut si la masurarea lui – 24 de metri in cap.

Participantii la Targul de Craciun au primit cate o portie de mamaliga cu branza si smantana, alaturi de care au fost asezate sarmale proaspete, 1.500 la numar.

Actiunea s-a bucurat de mare succes, iar oamenii s-au inghesuit sa guste din mamaliga, pe ritmuri de colinde.

Pentru anul viitor, fagetenii se vor pregati intens si spun ca vor face inca un bulz urias cu care spera sa intre in Cartea Recordurilor.

Exit mobile version