Opinia Timisoarei

‘Mama’ sau ‘tata’, cuvinte ce nu mai pot fi folosite. Parlamentul European a elaborat un nou ghid de comunicare

A fost elaborat un ghid de catre Parlamentul European prin care termeni precum ‘mama’, ‘tata’, ‘gay’,’trans’ sau ‘lesbiana’ sunt interzisi spre folosire.

Noul ghid intocmit in Parlamentul European este destinat functionarilor din institutiile europene si se aliniaza noului trend progresist-sexist, informeaza publicatia italiana Il Giornale, citat de stiripesurse.ro.

Obiectivul este clar: sa impuna neo-limbajul gandirii unice progresive asupra intregii clase birocratice a Uniunii Europene, a elitei, adoptand un asa-numit limbaj ‘incluziv’, care sa respecte minoritatile etnice si de gen (LGBT).

In fapt, reprezinta un adevarat vocabular dedicat oficialilor, asistentilor, purtatorilor de cuvant si politicienilor care trebuie adoptat pentru a tine pasul cu vremurile.

Mai presus de toate, atentia este maxima fata de cuvintele care, de acum inainte, nu ar mai trebui folosite, in special fata de comunitatea LGBT:

– Este absolut interzis sa se spuna „homosexuali si lesbiene” si spatiu pentru expresiile mai acomodative „homosexuali, oameni homosexuali, persoane lesbiene”.
– In cazul expresiei „casatorie homosexuala” ea trebuie inlocuita cu termenul „casatorie egalitara”.
– In noul limbaj este incorect sa vorbesti despre ‘drepturile homosexuale’: ele trebuie inlocuite cu ‘tratamentul echitabil si egal’.
– In noul limbaj avem ‘sex atribuit la nastere’ si nu ‘sex biologic’.
– De asemenea, este gresit sa vorbim despre ‘schimbarea de sex’, care devine acum o ‘tranzitie de gen’.
– Termeni precum ‘tata’ si ‘mama’ devin simplu ‘parinti’.

Exit mobile version