Opinia Timisoarei

Mama cu doi copii, inconjurata de o gasca de femei de etnie roma agresive, ce tocmai ii furasera una dintre trotinetele celor mici. Nimeni nu i-a sarit in ajutor in plin centrul Timisoarei

TIMISOARA. ‘Nu ne mai facem bine‘, spune o vorba tot mai des auzita in ultima vreme in Romania, iar o intamplare petrecuta in plin centrul Timisoarei vine sa o confirme din plin.

CITESTE SI: Primul bebelus venit pe lume in conditii de normalitate la Maternitatea Bega din Timisoara. Spitalul a redevenit non COVID 

O mama cu doi copilasi a fost protagonista unei scene nedemne de comunitatea unui oras european.

De 1 Iunie iesise cu cei mici la plimbare, iar la un moment dat, in jurul orei 17.00, s-a oprit sa le cumpere ceva de la o taraba cu produse traditionale. Cei mici si-au sprijinit trotinetele de un gard pana aveau sa-si ia darurile, iar in cateva clipe una dintre ele a disparut. A fost furata de mai multe femei de etnie roma care se aflau in apropiere. Cand si-a dat seama cine sunt faptasele, mama le-a cerut imperativ sa ii inapoieze trotineta. S-a iscat un circ cu amenintari in mijlocul caruia femeia si cei doi copii au ramas fara aparare. Desi era multa lume in centrul Timisoarei in acel moment, nimeni nu a miscat un deget sa le sara in ajutor. Cat despre patrulele de politie nici pomeneala.

Cateva ore mai tarziu, femeia a povestit intreaga intamplare pe Facebook pentru a trage un semnal de alarma.

Am scos kinderii la plimbare si la intoarcere le-am promis ca le cumpar niste chestii de la casuta aia cu jucarii ‘traditionale’. Cu noi aveam si cele doua trotinete pe care baietii le-au rezemat de gardul verde de vis a vis. Totul a durat cateva minute, putine, pentru ca deja vazusera ce doreau inca de la venire. In momentul cand ma intorc sa iau trotinetele, deja una disparuse, cea mare. O intreb pe doamna care vindea si zice ca era aici acum doua minute… stiam si eu ca era 😞. Mno, zic <asta e> si plec… Copiii mai sa planga… Atentia imi este atrasa de un cârd de minoritare gălăgioase si cu fuste colorate si raman pe faza… La un moment dat, le vad ca se ridica de pe banca si, odata cu ele, apare si trotineta la una din ele, acoperita cu un morman de geci… Le prind din urma la semafor si le spun sa lase trotineta jos, altfel chem politia, la care una din ele imi zice ca a crezut ca e aruncată si nu-mi mai trebuie si sa am grija de lucruri daca vreau sa nu dispara. Va imaginati ca fierbeam de nervi, lumea se uita… si atat! Simț civic 0. Nimeni nu a schitat nimic, eram eu impotriva a 6 minoritare si 15 cetateni ai orasului… repet simț civic 0„, a povestit cu naduf timisoreanca.

Pe cand in plin centrul Timisoarei se intampla astfel de scene, primarul Dominic Fritz le arata timisorenilor pe pagina sa de Facebook, in urma cu doar cateva zile, cat e de preocupat de ordinea publica din oras si ii anunta ca a trimis politistii locali pe biciclete sa patruleze pe malurile canalului Bega.

Exit mobile version