Opinia Timisoarei

Mai multi turisti, printre care si copii, blocati la inaltime in vestul tarii. Interventie de urgenta a pompierilor. Video

Pompierii intervin pentru salvarea a 13 persoane blocate in telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva care s-a defectat la jumatatea traseului, pentru a doua oara in aceeasi saptamana.

CITESTE SI: Accident violent in Timis. Masina izbita de trenul Resita – Timisoara. A intervenit elicopterul SMURD

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, 11 adulti si doi copii, cu varste de sase si sapte ani, au ramas blocati, duminica dupa-amiaza, in telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva care a suferit o avarie la jumatatea traseului.

Pompierii au decis aducerea in siguranta la sol a turistilor cu ajutorul unei scari culisabile. La coborarea pe scara turistii vor fi asigurati, pentru prevenirea unei accidentari, cu echipament specific de salvare. in sprijinul oamenilor a fost directionat spre telecabina si un echipaj medical cu o ambulanta tip B2. La o prima evaluare turistii nu par a prezenta probleme medicale. Telecabina este blocata pe sina, la mijlocul traseului, la aproximativ 5 metri de la sol”, transmite ISU Hunedoara.

Turistii sunt din judetele Bihor, Caras – Severin, Mehedinti si Timis. Turistii au primit din partea pompierilor apa, in timp ce copiii au primit ciocolata pentru curajul lor.

Este pentru a doua oara in aceeasi saptamana cand telecabina de pe Dealul Cetatii din Deva s-a defectat tot la jumatatea traseului. Anterior s-a defectat luni, cand 19 oameni, pintre care opt copii au ramas blocati fiind ajutati de pompieri sa coboare.

Exit mobile version