Opinia Timisoarei

Mai multe strazi de piatra vor vedea pentru prima oara asfaltul la Timisoara!

TIMISOARA. Locuitorii unuia dintre cartierele de la marginea Timisoarei isi vor vedea pentru prima oara strazile asfaltate. Aceasta pentru ca zona a fost cuprinsa in programul de investitii pe acest an.

Astfel, un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea lor va fi supus votului consilierilor locali in urmatoarea sedinta in plen.

Potrivit Directiei Tehnice a Primariei Timisoara amenajarile vor cuprinde zona Grigore Antipa – Margaretelor din Buziasului – Ciarda Rosie si cuprinde strada Grigore Antipa, strada Margaretelor, strada Petuniei si strada Toporasilor.

Pe aceste strazi acum este piatra sparta. Nu exista o delimitare a trotuarelor, partea carosabila nefiind la aceelasi nivel pe intreaga latime intre fronturile cladite, iar atunci cand ploua sau ninge, se circula cu dificultate.

Potrivit referatului care insoteste proiectul de hotarare se impune amenajarea strazilor cu carosabil pe doua benzi, realizarea de trotuare, piste de biciclete si spatii verzi.

Valoarea totala a investitiei ‘Amenajare zona Grigore Antipa – Margaretelor’ este estimata la 2.646,033 mii lei (inclusiv TVA), respectiv 598,176 mii Euro.
Durata este estimata la 3 luni din momentul inceperii lucrarilor.

Exit mobile version