Opinia Timisoarei

Mai mult violet in Timisoara! Vom avea explozie de culoare si parfum intr-unul dintre cele mai importante cartiere ale orasului. GALERIE FOTO!

TIMISOARA.  Vara va aduce intr-unul din marile cartiere ale Timisoarei mai multa culoare, dar mai ales arome. Aceasta pentru ca Stadionul Dan Paltinisanu va fi violet si pe exterior de anul viitor.

In jurul marelui oval au fost plantati deja o parte dintre pomii care au rolul de a infrumuseta batrana arena timisoreana in zona pistelor proaspat amenajate.

Este vorba de salcam violet mirositor, dar denumirea stiintifica exacta nu o stiu. Insa cu siguranta ca atunci cand vor inflori pomii, la vara, privelistea va fi una superba„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, Sorin Doda, administratorul firmei care s-a ocupat de plantarea copacilor

Au fost plantate deja 160 de exemplare de salcam violet in jurul stadionului, pe partea interioara a pistelor pietonale, iar arborii saditi au fost pusi in pamant la o distanta de 5 metri unul de celalalt.

Salcamul violet e un soi de copac ce infloreste in perioada verii, dar este si unul care are nevoie de mult soare pentru a se dezvolta si de un sol bine drenat. Salcamul violet trebuie udat regulat, mai ales vara. In cazul in care inflorirea se va reduce, spre toamna, radacinile trebuie taiate prin sapare, la maxim o jumatate de metru in jurul acestuia. Arborele poate ajunge pana la o inaltime de 15 metri, iar greutatea totala la o tona.

Nu toti copacii au fost plantati insa. In zona din partea stanga, din spatele tribunei oficiale, nu au fost inca pusi, deoarece mai e nevoie de pamant.

Aproximativ 200 de salcami de culoare violet vor fi plantati in jurul stadionului Dan Paltinisanu.

Exit mobile version