Opinia Timisoarei

Mai are Timisoara medici care sa faca operatii de top? In cine isi pune speranta dr. Mihai Gafencu, la INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara

TIMISOARA. Crede cu tarie ca centrul universitar mai are resurse, chiar daca vremea premierelor a cam trecut la Timisoara. O spune medicul primar pediatru Mihai Gafencu de la Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, din studioul HDV.

Ultima editie a fost urmarita de aproape 13.000 de oameni.

CITESTE SI: Vracii s-au unit cu lupta antivaccin! Explicatiile medicului Mihai Gafencu in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara 

Intrebat de moderatorii emisiunii, Ciprian Voin si Petre Nicoara, de ce la Timisoara nu mai au loc interventii chirurgicale de exceptie, asa cum se intampla candva, cand erau operati pe cord bebelusi de cateva zile, medicul Mihai Gafencu a vorbit cu mahnire despre acest subiect.

Numarul premierelor e limitat si el, acum cativa ani am facut prima dializa la copil de un anumit tip, prima la copil cu HIV-SIDA, apoi cu tuberculoza, daca le anuntam pe toate… pana la urma e o amarata de dializa. Si astea au o limitare. Chiar cu chirurgia cardio-vasculara la sugar nu ne putem lauda la Timisoara, de departe exceleaza in domeniu Targu Mures, a mai fost un colectiv din Cluj si se straduie Bucurestiul. Am avut cardiologi cu care ma mandresc, dar la sugarul mic n-am avut premiere mari la chirurgia cardiovasculara. Din pacate, nici in transplant, cu exceptia celui medular cel pe care il facem, si a celui renal, unde regretatul dr Golea a facut primele incercari constante, altul fabulos nu s-a mai petrecut in centrul universitar. Stam prost”, a spus medicul primar pediatru nefrolog si toxicolog Mihai Gafencu, la INTERVIURILE TIMISOAREI.

Cine ar mai putea face operatii de top la Timisoara? Mihai Gafencu a raspuns fara sa clipeasca.

„Eu as miza numai pe tineri. Indiferent cat suntem de deschisi la minte, generatia mea de peste 45 de ani, tot suntem cu ochelari de cal. Tinerii sunt solutia societatii medicale romanesti. Nu trebuie sa ii indeaprtam, ci sa-i sprijinim. Pana acum salariile noastre nu bateau 300 de euro, nu poti sta intr-o Timisoara in care chiria e 200 de euro si 100 biletul de tramvai plus mancare, daca mananci firav. Nu se poate trai asa. Acum salariile s-au marit sensibil si cea mai mare schimbare e plata garzilor, unde tot mai multi tineri sunt platiti. Avem copii foarte buni si trebuie sa-i crestem si sa avem grija de ei, sa nu-i mai punem la zid„, a spus ferm medicul de la Spitalul de Copii din Timisoara.

Mihai Gafencu a povestit ca englezii i-au tentat cu bani fabulosi pe medicii tineri din Timisoara.

 

A fost primul Paste din istoria recenta in care Anglia ne-a tentat pe noi, pe pediatri, cu peste 90 de lire pe ora de garda. Mergeai acolo cu un avion low-cost, stateai 2 nopti si o zi pauza intre ele si castigai 100 de euro pe ora. Si eu ce sa-i fi spus rezidentului meu?„, a spus dr. Mihai Gafencu.

In ciuda acestor castiguri, pediatrul este convins ca mai sunt inca destui doctori tineri care raman in Timisoara, pentru ca viata departe de casa nu e usoara, iar acum medicii incep sa fie platiti din ce in ce mai bine si in Romania.

CITESTE SI: Numai la noi zanatecul e egal cu omul ordonat! Propunerea surpriza pentru parintii care isi vaccineaza copiii, dezvaluita de medicul Mihai Gafencu in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara  

Afara e urat, va dau nume de colege plecate care injura non stop. Ba cat de batuti in cap sunt in Europa, noi nu suntem un popor de prosti, ci de manipulati, dar nu de prosti. In Europa ii enerveaza pe colegi mei de-si arunca stetoscopul. Cand pleci de acasa nu mai e painica ta, nu mai pe nimeni in jur, esti singur. Rezidentele care au plecat si s-au intors au plans, nu e usor. Si de ce sa te duci din tara ta cand incepe sa se zareasca si un castig decent. Cel mai grav e fostul sef incordat care nu te lasa sa faci, e sala de chirurgie care e a celui cu nasul mai mare si mai multe dosare si lipsa de aparatura si disperarea in care ajunci sa n-ai medicatie. Acum banii nu mai sunt de mizerie, sunt decenti si cred ca vor fi chiar spre buni„, spune cu optimism Mihai Gafencu.

Medicul primar pediatru nefrolog si toxicolog Mihai Gafencu a fost invitatul emisiunii INTERVIURILE TIMISOAREI de joi seara, singura emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro, avandu-i ca moderatori pe Petre Nicoara si Ciprian Voin. Toti cei care au urmarit transmisia au putut pune intrebari in direct, care i-au fost mai apoi adresate invitatului, in limita timpului.

INTERVIURILE TIMISOAREI poate fi vizionata pe pagina de Facebook Orasul Timisoara si pe site-ul opiniatimisoarei.ro in fiecare joi seara de la orele 21.30.

Exit mobile version