Noutati :

Luna lui Martisor vine cu noi serii de programe de formare, la CCIA Timis

3 martie, 2017 - 03:07 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis prin Directia Formare si Perfectionare Profesionala demareaza în cursul lunii martie 2017 urmatoarele serii de cursuri:

Specialist in managementul deseurilor (Cod COR 325713)

Cursul are ca obiectiv instruirea persoanei desemnate cu gestionarea deseurilor din cadrul firmei, astfel incat sa se asigure indeplinirea obligatiilor legale in domeniu.

Cursul se adreseaza agentilor economici care genereaza deseuri.

In conformitate cu prevederile Legii nr.211/25.11.2011, art. 22, alin.3, „detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4, „Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.
Nedesemnarea unei persoane cf. art. 22 alin. (3), constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 15.000 lei la 30.000 lei!

Perioada de desfasurare a cursului este intre 13 si 22 martie 2017.

***
Formator (Cod COR 242401)

Cursul de formator se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:

– Tuturor celor care doresc sa ofere in conditii legale cursuri si traininguri (calificare, recalificare, dezvoltare personala, dezvoltare de competente) emitand diplome recunoscute de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei;
– Persoanelor care ofera in cadrul firmei, in conformitate cu atributiile de serviciu, programe de formare (protectia muncii, cursuri de implementare a sistemelor de calitate, cursuri de calificare la locul de munca);
– Tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte personal, prin dobandirea de abilitati si competente, pentru transmiterea corecta si eficienta a unor mesaje catre terti;
– Persoanelor din departamentul de Resurse Umane / lectori Interni.

Perioada de desfasurare a cursului este intre 20 si 31 martie 2017.

***
Control intern / managerial la nivelul entitatilor publice – Noutati legislative (OSGG nr.400/2015 – republicat)

Cursul se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane:
-Ordonatorilor principali, secundari si tertiari de credite;
-Managerilor din institutiile publice;
-Auditorilor interni
-Membrilor Comisiilor de monitorizare constituite pentru Dezvoltarea si Implementarea Sistemului de Control Intern Managerial (SCMI) la nivelul entitatilor publice;
-Membrilor Echipelor de Gestionare a Riscurilor (EGR) constituite la nivelul entitatilor publice;
-Responsabililor cu gestionarea riscurilor de la nivelul structurilor functionale ale entitatii publice;
-Intregului personal din entitatile publice implicat în procesul de dezvoltare si implementare a SCMI.

Cursul are ca obiective principale:
1. Constientizarea managementului general de la nivelul entitatilor publice cu privire la responsabilitatea ce ii revine in proiectarea implementarii si dezvoltarii continue a sistemului de control intern managerial – SCIM, inclusiv a Registrelor de riscuri si a procedurilor operationale pentru fiecare activitate care se deruleaza la nivelul entitatii publice (art.2 din OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat);
2. Abordarea unor modalitati practice de implementare a sistemului de control intern/managerial la nivelul entitatilor publice – metode dinamice si interactive;
3. Este in concordanta cu noul act normativ OSGG nr.400/2015 pentru aprobarea Codului controlului intern/managerial al entitatlor publice, republicat.

Perioada de desfasurare a cursului este intre 28 si 30 martie 2017.

Contabilitate primara cu utilizarea calculatorului (COR 331302)

Cursul raspunde la numeroase intrebari si face ca domeniul contabilitatii sa devina prietenos si accesibil, adresandu-se atat celor ce aspira sa activeze in cadrul departamentelor contabile din cadrul companiilor sau institutiilor publice, cat si celor care vor sa isi aprofundeze cunostintele pe care deja le au in domeniu, oferind notiuni teoretice si solutii practice diverselor probleme ridicate in activitatea zilnica.

Fiind un curs practic si util, acesta are aplicabilitate imediata si trateaza prima etapa a demersului contabil: intocmirea corecta a documentelor contabile, pregatind participantii pentru evidenta contabila primara, cu aplicatii in programul SAGA.

Astfel, programa cuprinde module care se intrepatrund: contabilitate primara si contabilitate asistata pe calculator.

Cursul se adreseaza atat persoanelor care sunt absolventi de studii superioare, precum si celor cu studii medii si care doresc sa se califice sau sa-si perfectioneze cunostintele in domeniu.

Structura cursului:
-Notiuni introductive;
-Intocmirea, corectarea, arhivarea si reconstituirea documentelor primare;
-Inventarierea patrimoniului;
-Contul;
-Inregistrarea operatiunilor economico-financiare;
-Intocmirea balantei de verficare si a situatiilor financiare;
-Monografie contabila.

Partea practica in ceea ce priveste intocmirea documentelor primare, inregistrarea in contabilitate a operatiunilor economico – financiare si obtinerea balantei de verificare, se va face utilizand aplicatiile informatice.
Perioada: 27 martie – 28 aprilie 2017

Toate cursurile se desfasoara la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timis din Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Certificatele obtinute la absolvirea cursului au recunoastere nationala si internationala si sunt emise de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei. Certificatele se elibereaza în max. 30 de zile de la absolvirea cursului.
IMPORTANT!

Certificatele eliberate la absolvirea cursurilor autorizate de catre Autoritatea Nationala
pentru Calificari, împreuna cu suplimentele descriptive în care se mentioneaza competentele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piata muncii din România, conform OG nr. 129/2000. La cerere, certificatele pot dobandi recunoastere internationala.

Conform Codului Fiscal art. 21, alin 2 lit. H, costul cursurilor autorizate de Autoritatea Nationala pentru Calificari se deduce integral din impozitul pe profit sau venit.

Informatii suplimentare si inscrieri la Directia Formare si Perfectionare Profesionala a CCIAT, Centrul Regional de Afaceri, Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 22, cam. 110, tel. 0256/219173, 0724/604132, e-mail: [email protected] [email protected] si 0742/924344, e-mail: [email protected]Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...