Opinia Timisoarei

Lume buluc la primul Parc al Craciunului, deschis la Timisoara, la Muzeul Satului. Patinoar, masinute si carusel gratuite, bunatati la preturi mai mici ca in centru, teatru, spectacole, concerte cu Andra, Delia si Irina Rimes. Video

TIMISOARA. Cu show de lasere, salve de tun si fanfara, s-a deschis Parcul Craciunului de la Timisoara, la prima sa editie, organizata de Consiliul Judetean Timis in Muzeul Satului de la Padurea Verde.

CITESTE SI: Carmen Popovici Dumbrava, Petrica Irimica, Nicu Novac, Stana Stepanescu, Adrian Stanca si multi altii, in concert pe scena de la Muzeul Satului, in cadrul Parcului de Craciun, la Timisoara

Familii cu copii, tineri si varstnici deopotriva au luat cu asalt jucariile, s-au bucurat de instalatiile luminoase, de spectacole, dar si de degustari la purcelusii pusi la protap si de bunatatile oferite la vanzare de comercianti la casute. Majoritatea au preturile mai mici decat la targul din centrul orasului organizat de primarie.

Vizitatorii spun s-au aratat incantati ca spatiul este generos, aerisit, si se pot plimba in voie de la o atractie la alta a parcului.

Dupa ritmurile fanfarei din Giroc, Garda Cetatii, formata din voluntarii Asociatiei Eugeniu de Savoya, a dat startul distractiei tragand o salva de tun, care a fost primita in ropote de aplauze.

VIDEO: George Stefanita

Programul Parcului de Craciun cuprinde momente artistice pentru toate gusturile si toate varstele, in weekend-urile viitoare, pe scena de la Muzeul Satului urmand sa concerteze si alte nume sonore ale showbiz-ului precum Delia sau Adda ori Irina Rimes.

Totodata, 6 fotografi profesionisti din Timisoara isi prezinta lucrarile in cadrul expozitiei LifePressPhoto, deschisa din acest final de saptamana pana inainte de Craciun la Muzeul Satului din Timisoara.

Finantat de Consiliul Judetean Timis, Parcul Craciunului este o sarbatoare a comunitatii timisene la care si-au adus aportul sase institutii de cultura: Muzeul National al Banatului, Muzeul National de Arta Timisoara, Muzeul Satului Banatean Timisoara, Teatrul pentru Copii si Tineret Merlin, Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis, impreuna cu Biblioteca Judeteana Timis Sorin Titel.

„E un concept nou de eveniment pe care l-am imaginat și construit pentru familiile carora le place sa petreaca timp impreuna, in aer liber. Am pornit de la cele 10 hectare ale Muzeului Satului Banatean pe care le-am iluminat festiv, am adaugat un patinoar gratuit, carusel, masinute, activitati creative si spectacole pentru copii, de asemenea gratuit.  Ne-am gandit si la amatorii de muzica si distractie, iar dupa multa vreme in care concertele au fost subiect tabu, avem alaturi 4 mari artiste: Andra, Delia, Irina Rimes si Adda. 
Cei care prefera o gustare sau un pahar de bautura au la dispozitie un spatiu de servit masa sau Ponton Lounge-ul.
Va invit pe toți sa va bucurati de ceea ce am pregatit cu atata drag pentru voi„, a transmis Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Parcul Craciunului va fi deschis de marti pana duminica, intre orele 11:00 – 21:00, in perioada 4 – 23 decembrie 2021, mai putin in zilele de luni.
Aleea comerciantilor asteapta amatorii de cumparaturi de la ora 17:00 in timpul saptamanii si de la ora 15:00, sambata si duminica. Patinoarul, caruselul, trenuletul si masinutele tamponabile sunt gratuite si accesibile de marti pana duminica, intre orele 11:00 – 21:00.

Intrarea este libera si se face doar in baza certificatului verde, conform legislatiei in vigoare.

Programul complet al evenimentului poate fi gasit pe www.parculcraciunului.ro.

Exit mobile version