Opinia Timisoarei

Lucruri traditionale din toata Romania la Targul Mastesugarilor din Timisoara. VEZI AICI OFERTA! FOTO!

Cei mai priceputi mesteri populari din Romania au sosit in acest sfarsit de saptamana la Timisoara. Oferta cu care au venit este una bogata si specifica fiecarei zone a tarii.

Papuci de casa din lana, instrumente muzicale, set de pahare traditionale, sticle decorative in stil rustic, costume populare, dar si tesaturi din par de capra. Sunt doar cateva dintre obiectele pe care si le pot achizitiona timisorenii de la Targul Mestesugarilor, care are loc in Piata 700.

“Eu am tesaturi, camasi pentru copii, traditionale, etno, fete de masa. Sunt facute de mine, de 12 ani fac. Mai cumpara lumea. Cand eram copil era ceva normal sa se tese iarna la tara, pe urma a disparut… Eu lucrez acasa cu razboiul de tesut dintotdeana. O ie de copil, costa de la 45 de lei, dar poate ajunge si pana la 500 de lei, in functie de model si marime. Prosoapele tesute incep de la 40-50 de lei si ajung pana la 150 de lei” a spus pentru www.opiniatimisorei.ro Viorica Stiube din Bihor.

Toti cei care au trecut astazi pe la targ au facut cumparaturi si pentru cei mici. Mesterii au venit si cu papusi imbracate in costume populare din diverse zone ale tarii.

“Avem si papusi traditionale din carpa, pe care le fac eu. Cea in costum popular este 50 de lei si cele pentru joaca sunt 30 de lei. Cele mai mici din plastic imbracate in costume populare costa 12 lei si pot ajunge pana la 25 de lei”, ne-a spus un alt participant la targ.

Targul va continua si duminica la Timisoara.

FOTO: George Morgan

Exit mobile version