Opinia Timisoarei

Lucrarile la Parcul Copiilor continua si pe ger. Afla ce mai e de facut si cand se deschide! FOTO!

TIMISOARA. Muncitorii lucreaza si pe ger in Parcul Copiilor. La multe grade sub zero, angajatii societatii Horticultura taie crengile din copaci, zgribuliti de frig, doar doar sa termine la timp lucrarile sau chiar inainte de termen.

La aproape -10 grade, muncitorii au pus mana pe maturi si pe drujbe si au trecut la treaba. Nu se ocupa insa de alei, fiind prea frig pentru a fi turnat asfaltul sau pentru sapaturi. Se lucreaza la sediul administrativ si la toalete, in interior.

„Sunt lucrari care chiar si in aceasta perioada se fac. Acum se fac taieri de regenerare pentru arbori si se lucreaza la o serie de interioare, cum ar fi toaletele, sediul administrativ, si asa mai departe. Nu se pot face lucrari la stabilizarea aleilor, pentru ca temperaturile nu permit. Fiind elemente casabile, exista riscul ca odata cu compactarea lor, ele sa se sparga si nu vrem sa fortam lucrurile. Am fortat cladirea veche, pentru ca are o structura de rezistenta foarte bine pusa la punct. O sa tinem evenimente in interior. De exemplu, iarna o sa o putem face Casa lui Mos Craciun, la Paste pentru iepuras”, a declarat viceprimarul Adrian Orza, care a controlat marti muncitorii din Parcul Copiilor.

Pana la deschiderea parcului, mai este mult de lucru. Odata cu cresterea temperaturilor, se va trece la montarea jocurilor si turnarea asfaltului, indreptarea aleilor si pregatirea gazonului. Aleile se vor acoperi cu dale de beton.

„Cum timpul de afara ne permite, intram la desfundat teren, urmeaza adusul de pamant vegetal, frezarea lui, asezarea lui si a gazonului. Asta corespunde la finalul lui martie, inceputul lui aprilie”, a spus Andrei Dragila, directorul societatii Horticultura.

Odata ce va fi finalizat, parcul va fi ingradit, pentru protejarea jocurilor. Unele dintre acestea se vor putea folosi doar contracost. In prezent, reprezentantii Primariei Timisoara lucreaza la un serviciu prin care sa poata administra spatiul. Potrivit viceprimarului Orza, trebuie angajati oameni care sa fie alaturi de parinti si de copii si sa le arate cum sa porneasca sau sa opreasca jocurile.

„Vrem sa grabim lucrurile. Exista stilul asta obisnuit in Romania ca lucrurile merg de la sine si asa mai departe. Nu, lucrurile nu merg de la sine, ele trebuie controlate. (…) Parcul va trebui sa fie gata mult mai repede, nu de Ziua Copilului. Nu accept niciun fel de tergiversare”, a conchis Adrian Orza. Potrivit responsabililor din primarie, valoarea totala a lucrarilor ajunge la aproape 8,5 milioane de lei.

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version