Opinia Timisoarei

Lucrari la podete si terasamente pe Centura Sud la Timisoara. Mobilizare in zona Chisoda – Giroc. Foto

TIMISOARA. Dupa ce in ultimele saptamani s-au concentrat pe podetele peste care va trece viitoarea sosea de centura sud de la Timisoara, muncitorii care construiesc varianta de ocolire au lucrat in ultimele zile la terasamente.

CITESTE SI: Drumul Boilor, inca in aer, cu lucrarea blocata si cozi infernale intre Timisoara si Mosnita. Viceprimarul Ruben Latcau: Centura si terenul sunt doar varful aisbergului. Video 

In zona localitatii Chisoda se asterne stratul de forma cu balast, precizeaza Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara.

Pe langa lucrarile la podete si viitoare poduri sau pasaje de pe traseul variantei de ocolire Timisoara Sud, echipele antreprenorului Tirrena Scavi au lucrat, în ultima saptamana, la terasamente. Astfel, a inceput asternerea stratului de forma cu balast, in zona localitatii Chisoda.
Umpluturi cu pamant si stabilizare cu dorosol se executa in apropiere de DN 59, Timisoara – Sag, pe sectorul spre Utvin, dar si in zona localitatilor Chisoda si Ghiroda. In zona Mosnita Noua – Mosnita Veche s-a lucrat la decopertarea terenului vegetal„, transmit reprezentantii DRDP Timisoara.

In urma cu o saptamana, presedintele Consiliului Judetean Timis se declara nemultumit de stadiul lucrarilor (27%) si a cerut antreprenorului accelerarea ritmului.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022, insa cel mai probabil acesta va fi depasit.

Exit mobile version