Opinia Timisoarei

Lovitura pentru emisiunile tabloid! CNA vrea sa oblige televiziunile sa afiseze mesajul: ‘Acest program este o fictiune’

CNA intentioneaza sa oblige emisiunile tabloid sa-si  atentioneze telespectatorii ca este vorba de o fictiune. Televeziunile care difuzeaza  show-uri de tipul celor cu Ioana Tufaru ar trebui sa aiba afisat mesajul: ‘Acest program este o fictiune”.

Reprezentantii Consiliului au discutat, la inceputul sedintei de joi, despre posibilele  formule de text pe care emisiunile ar trebui sa-l afiseze, de trei ori in timpul emisiei, atunci cand este vorba despre filmari care au la baza un scenariu, informeaza paginademedia.ro.

CNA nu a ajuns la un consens asupra formularii exacte, insa au existat mai multe propuneri:

Scenariu bazat pe fictiune
Scenariu dupa fapte reale
Acest program este o fictiune
Acest program este o fictiune, bazata pe fapte reale.

Dupa ce textul deciziei va fi formulat, va fi supus dezbaterii publice, pe site-ul CNA, timp de 30 de zile. Pana cand decizia va fi adoptata, CNA intentioneaza sa trimita televiziunilor o recomandare.
Antena 1 a recunoscut ca emisiunile cu Ioana Tufaru au fost regizate
Aceasta decizia a fost luata dupa analizarea emisiunii Acces Direct din 4 februarie, in care a fost discutata igiena Ioanei Tufaru.

Cristian Ionescu, managerul redactiei care se ocupa de emisiunile ”Acces Direct” si ”Un show pacatos” a recunoscut in fata CNA ca postul de televiziune Antena 1 are un contract cu Ioana Tufaru, iar aparitiile acesteia sunt regizate.

”Nu mai e un secret ca aici dezvoltam un scenariu. Avem o poveste care incepe de anul trecut. Personajul Ioana Tufaru a venit catre noi ca un personaj care se construise pe TV, e adevarat nu noi am descoperit-o ci s-a construit la o alta televiziune, si am decis sa facem o poveste inspirata 80% din viata ei reala”, a spus Ionescu.

Exit mobile version