Opinia Timisoarei

Lovitura pentru administratia Fritz. Administratorul judiciar al Colterm a scos de la masa credala Primaria Timisoara. In loc sa incaseze, are de dat bani

TIMISOARA. Surpriza pentru administratia Fritz in dosarul de insolventa al Colterm. Administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Timis a facut cunoscuta lista preliminara a creantelor companiei de termoficare.

CITESTE SI: Balbaiala pe noul ajutor pentru Colterm. Administratorul special al companiei anunta ca e nevoie de 50 de milioane, primarul cere alte 130. Anuntul prefectului de Timis 

Din mai bine de 520 de milioane de lei ceruti de creditori, acesta a admis doar putin peste 414 de milioane. Primaria Timisoara, care sustinea ca are de recuperat aproape 90 de milioane de lei, figureaza fara niciun leu de incasat, in acest prim tabel intocmit de administratorul judiciar. Mai mult, municipalitatea are de platit catre Colterm peste 21 de milioane, conform pressalert.ro.
Aceasta dupa ce cei indrituiti de instanta sa transeze soarta companiei de termoficare in problema insolventei au respins cererea de recuperare a datoriei depusa de casa de avocatura tocmita de Dominic Fritz sa reprezinte interesele primariei in situatia legata de Colterm.
Administratorul judiciar explica totul printr-o compensatie legala cu plati ce trebuie facute in contul EOn Energie si prin aceea ca o parte din suma a fost inregistrata in favoarea Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara.

Conform administratorului judiciar, cea mai mare datorie a Colterm este catre ANAF – 180.240.844 lei. Urmeaza Administratia Fondului de Mediu, 106.862.633 lei (amenda pentru necumpararea certificatelor verzi de poluare aferente anului 2020, dar calculate in 2021, n.r.), Eon Energie Romania cu 74.032.533,47 lei. Si alte companii au de recuperat bani de la Colterm, Aquatim, Directia Fiscala a Primariei Timisoara, OTP Bank, sau Electrica Furnizare.

Primaria Timisoara a anuntat ca va contesta decizia administratorului judiciar, consortiul Alfa & Quantum Consulting SPRL, de a elimina Primaria Timisoara de la masa credala in procedura insolventei despre care reprezentantii municipalitatii spun ca „este absurdă și inexplicabilă. Primăria Timișoara plătește, pentru Colterm, din banii timișorenilor datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timișoara va contesta în instanță această decizie„, mai transmit reprezentantii administratiei Fritz.

Va reamintim Colterm a intrat in insolventa, in octombrie 2021, iar Tribunalul Timis a desemnat administratorul judiciar provizoriu – consortiul format din parcticienii in insolventa Alfa & Quantum Consulting SPRL (lider de consortiu), Maestro SPRL si Insolvein SPRL.  Cu totul altul decat si-a dorit Colterm, care ceruse ca acesta sa fie Rominsolv, in care e asociat avocatul Gheorghe Piperea, si care a administrat falimentele Radet si Oltchim.

CITESTE SITribunalul Timis a deschis procedura de insolventa pentru Colterm. A fost desemnat administratorul judiciar provizoriu, altul decat si-a dorit administratia Fritz

Exit mobile version