Opinia Timisoarei

Lovitura grea pentru Dominic Fritz. Pierde definitiv procesul pe organigrama din Primaria Timisoara. Trebuie sa plateasca salariile din urma si sa repuna in functie o multime de angajati, inclusiv pe fostul director Culita Chis

TIMISOARA. Dupa mai bine de un an de procese, angajatii primariei au castigat in instanta dreptul de a fi repusi in functiile pe care si le-au pierdut, odata cu schimbarea organigramei de catre administratia Fritz.

Procesul a ajuns la final, iar decizia Curtii de Apel este definitiva, astfel ca salariatii care au fost mutati pe alte posturi sau chiar dati afara vor trebui sa fie readusi pe pozitiile pe care le ocupau. Judecatorii au respins recursul declarat de primarul Dominic Fritz si CLT la hotararea luata de Tribunalul Timis.

Respinge recursul declarat recursul formulat de recurenţii-pârâţi Consiliul Local al Municipiului Timişoara şi Primarul Municipiului Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 535/14.06.2022, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosar nr. 4507/30/2021, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi: Toc Mirela Adriana, Rogobete Alexandru, Suciu Marius Ilie, Chiş Culiţă, Petrovici Ilie Cosmin, Borcsi Gabriela Violeta, Purdea Doina Violeta, Cheţa Vlad Raul, Cioca Vasile Florin Alexandru, Nadinov Paul, Bandrabur Andrei, Prodan Cristina, Colojoară Adrian Petru, Aştefănoaie Mioara Vasilica, Crişovan Florian Adrian, Aurelian Rodica, Colongin Cosmin Claudiu, Bucăţea Lavinia Raluca, Mara Mircea, Hoarcă Cristian, Caragiov Cristian, Chiu Sergiu Daniel, Bere Semeredi Adrian Amedeo, Tischer Elena, Bere Semeredi Iudit, Vâlceanu Mihai, Munteanu Oana Cristina, Goşa Mirela, Belu Alina, Georgiu Ana, Cipu Păun Mirela, Aldea Adrian, reprezentaţi de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara şi din Serviciile aflate în Subordinea Consiliului Local al Municipiului Timişoara„, se arata in sentinta definitiva data de Curtea de Apel Timisoara, miercuri.

Mai mult, pe langa faptul ca ar trebui sa reinfiinteze directii si birouri si alte structuri pe care le-a comasat ori desfiintat, Primaria Timisoara trebuie sa le plateasca angajatilor si diferentele de salarii din urma, potrivit posturilor.

Obliga recurentii-parati Consiliul Local al Municipiului Timisoara si Primarul Municipiului Timisoara la plata cheltuielilor judiciare efectuate de reclamanti in recurs, respectiv la plata sumelor de: – 5.000 lei (RON) catre reclamantul intimat Petrovici Ilie Cosmin; – 5.950 lei (RON) catre reclamantii intimati reprezentati de Sindicatul Liber al Salariatilor din Primaria Timisoara si din Serviciile aflate in subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara; – 9.520 lei (RON) catre reclamantul intimat Chis Culita(…).

Prezenta hotarare este definitiva cu privire la restul solutiilor dispuse in cauza. In temeiul art. 396 alin. 2 Cod de procedura civila (aprobat prin Legea nr. 134/2010), pronuntarea s-a facut prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei la data de 21.12.2022„, se arata in decizia instantei.

Odata cu acest pas, atat Culita Chis, cat si Ilie Cosmin Petrovici ar trebui sa fie repusi pe functii si sa isi primeasca diferentele salariale aferente. Or, acest lucru este, in prezent, imposibil, intrucat cele mai multe dintre directiile si structurile primariei au fost desfiintate sau reorganizate.

Pe de alta parte, in prezent Primaria Timisoara functioneaza dupa cea de-a doua organigrama a administratiei Fritz.

Anularea de către instanță a vechii organigrame nu are niciun impact asupra funcționării Primăriei Municipiului Timișoara.
În acest moment, Primăria funcționează pe baza organigramei aprobate prin HCL 90/2022, prin care a fost deja abrogată organigrama veche, împreună cu orice alte prevederi contrare„, au transmis reprezentantii Primariei Timisoara, fara a preciza care sunt aceste prevederi.

Pe de alta parte, o noua etapa in procesul privind cea dea doua organigrama  se va desfasura in 12 ianuarie 2023.

Exit mobile version