Opinia Timisoarei

Locul Pelicanului, simbolul disparut in flacari, a fost luat de primele vaporase la apa, in Timisoara! ‘Aglomeratie’ pe canalul Bega! FOTO!

TIMISOARA. Exact in locul in care ‘pierea’ in flacari un simbol al Timisoarei, in urma cu 4 ani, vaporasul Pelican, au acostat primele trei ambarcatiuni lansate la apa miercuri, din seria de 7 ce vor asigura transportul in comun pe canalul Bega.

CITESTE SI: Vaporul Pelican, in flacari, pe Bega! Batrana ambarcatiune de la podul Mihai Viteazul din Timisoara, cuprinsa de un incendiu. FOTO si VIDEO!

Pentru a spulbera indoielile celor care comentau ca vaporasele nu vor putea trece in siguranta unul pe langa altul, angajatii RATT au decis sa le puna peste noapte pe toate trei: Decebal, Burebista si Traian, in dreptul terasei vapor ce strajuieste de ani buni un picior al podului de la bulevardul Mihai Viteazu din centrul Timisoarei.

Cele trei ambarcatiuni au trecut cu bine testele la apa efectuate ieri, primele de la aducerea lor la Timisoara de la fabrica din Galati.

CITESTE SI: Primul vaporas la apa, in Timisoara! Ce se intampla pe Bega de acum inainte? GALERIE FOTO!

La Timisoara sunt acum 4 vaporase: Burebista, Decebal, Traian si Glad, ultimele 3 fiind inca in constructie. Numele unuia dintre ele, Economu, va fi schimbat in Ferdinand, au anuntat ieri reprezentantii primariei.

Dupa incheierea probelor si obtinerea certificatelor de la Autoritatea Navala Romana, in cel mult 2 saptamani vor incepe plimbarile de agrement, iar din 1 iunie va porni sistemul de transport in comun cu aceste vaporase pe Bega, sustin reprezentantii Primariei Timisoara.

CITESTE SI: Statiile de unde vom lua vaporasele la Timisoara! HARTA!

Exit mobile version