Opinia Timisoarei

Liniile pe care vor circula primele autobuze electrice galbene turcesti la Timisoara

TIMISOARA. Au fost stabilite primele trasee pe care vor circula noile autobuzele electrice, produse de compania Karsan din Turcia.

CITESTE SI: Fetita de 2 ani izbita in plin de un biciclist pe o strada pietonala in centru, la Timisoara. Micuta ranita a ajuns la spital. Video

Suse din Primaria Timisoara au dezvaluit, pentru opiniatimisoarei.ro ca doua dintre cele 6 autobuze electrice ajunse deja in depoul STPT au fost receptionate, urmand ca in continuare sa se deruleze procedurile pentru inmatricularea definitiva si apoi eliberarea de copii conforme pentru ele de la ARR.

Pentru inceput, autobuzele electrice vor lega centrul orasului de zona de sud, respectiv vor circula pe traseele liniilor 33 si E7.

Va reamintim, 6 dintre autobuze electrice de la Karsan au ajuns la Timisoara, doua dintre ele chiar in ultima saptamana. In principiu, toate cele 44 de autobuze electrice pe care Ministerul Dezvoltarii le cumpara pentru Timisoara ar trebui sa fie livrate pana la finalul acestei veri.

Autobuzele electrice pentru Timisoara sunt produse in baza unui contract finantat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 4, iar valoarea lor se ridica la 162.316.172,55 lei (TVA inclus). Administratia Fritz a decis ca noile mijloace de transport ale orasului sa fie galbene, si nu violet ca pana acum.

Exit mobile version