Opinia Timisoarei

Liderul unei retele de traficanti, smuls din taxi, la Timisoara. Zeci de migranti ridicati dintr-o pensiune. Operatiune fulger a politistilor de frontiera. Video

TIMISOARA. Actiune de amploare a politistilor de frontiera, la Timisoara, pe urmele unei grupari specializate in transportul de migranti peste granita, filiera coordonata de un cetatean turc. Liderul a fost prins intr-un taxi, zeci de transfugi au fost ridicati dintr-un tir, dintr-o benzinarie si dintr-o pensiune din Timisoara.

Totul a inceput in noaptea de miercuri spre joi, oamenii legii au capturat un grup de transfugi dupa ce, in baza unor informatii, au tras pe dreapta un tir pe Autostrada Timisoara – Arad, langa Ortisoara.
In autotren, ascunsi printre role de cablu ce aveau sa ajunga in Polonia, se gaseau 9 migranti. Alti 23 isi asteptau transportul intr-o benzinarie.

Cu totii aveau sa fie dusi peste frontiera cu ajutorul filierei de trafic de migranti condusa de cetateanul turc, ce coordona mai multi romani.

Anchetatorii spun ca aceasta era foarte bine organizata si o monitorizau de mai multa vreme. In ultimele doua luni, membrii gruparii ar fi transferat peste granita cel putin 150 de transfugi turci si sirieni.

Migrantii ajungeau ilegal in Romania si erau cazati la o pensiune din Timisoara, administrata de o femeie, intr-un bloc cu mai multe apartamente de inchiriat. Dupa un timp, transfugii erau dusi in diverse parcari de tir de langa Timisoara, de unde erau preluati de camioane turcesti, care ii ascundeau in remorci, printre marfuri, si astfel ii scoteau din tara pentru a-i duce in tari din vestul Europei.

Odata ajunsi la destinatie, migrantii plateau intre 10.000 si 15.000 de euro.

Descinderi la o pensiune din Timisoara

Perchezitii s-au desfasurat la pensiunea din Timisoara unde erau cazati transfugii. Anchetatorii au descoperit peste 50 de turci si sirieni cazati acolo.

Coordonatorul retelei, cetateanul turc, a fost ridicat de politistii de frontiera dintr-un taxi, la Timisoara, joi dupa-amiaza.

Alaturi de el, 4 romani au fost retinuti pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, iar alti 2 au primit control judiciar.

Turcul va fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru constituire de grup infractional organizat si trafic de migranti.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version