Opinia Timisoarei

Liceul de elita din Timisoara care isi schimba infatisarea, cu peste un milion de euro

TIMISOARA. Se fac primii pasi pentru modernizarea uneia dintre cele mai apreciate scoli din Timisoara. Consilierii locali au aprobat documentatia privind o serie de lucrari ce vizeaza reabilitarea Liceului Pedagogic.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a cinematografelor din Timisoara. Trei dintre sali ar putea intra in reabilitare in 2021. In ce stadiu sunt celelalte 

Conform Hotararii de Consiliu Local, adoptata in sedinta de marti, 26 ianuarie, in cadrul liceului  lucrarile se vor putea face fara sa fie nevoie si de consolidarea structurii de rezistenta sau a fundatiilor. Urmeaza ca in cadrul scolii sa se repare fatadele, acolo unde sunt deteriorate, sa se lucreze la repararea si tratarea zidurilor, pentru a nu aparea igrasie si infiltratii de apa si la reabilitarea termica a scolii, dar si sa se schimbe tamplaria din lemn, acolo unde este nevoie.

De asemenea, se vor executa reparatii la acoperis si se vor face lucrari de eficientizare termica a cladirii.

Pentru realizarea proiectului, sunt propuse doua scenarii, din punct de vedere al costurilor. Unul este de peste 6,7 milioane de lei, iar cel de-al doilea, de altfel nerecomandat de proiectant, care are o valoare de 8,5 milioane de lei.

Durata de realizare a proiectului este de 12 luni.

Exit mobile version