Opinia Timisoarei

Liberalii din Timis cer vot obligatoriu si fac apel pentru prezenta la referendumul din 29 iulie

Horia Cristian

TIMISOARA. Deputatul liberal Horia Cristian a declarat ca ar trebui sa se introduca, in Romania, votul obligatoriu. Mai mult, el spune ca cei care nu se vor prezenta la vot ar trebui sa nu beneficieze de anumite facilitati.

Horia Cristian, deputat al PNL Timis, crede ca votul ar trebui sa fie obligatoriu in Romania unde doar 33% din cetatenii cu drept de vot mai trec pe la urne atunci cand sunt chemati.

Subiectul votului obligatoriu ar veni sa substituie ceea ce educatia nu a facut. Intr-o tara in care 33% din oameni participa la vot, e clar ca democratia nu functioneaza. Nu e o cale agreata, toata lumea ar prefera calea educatiei, dar e clar ca obligativitatea nu ar putea fi legata de amenzi, ci de numite facilitati pe care societatea le ofera„, a declarat Horia Cristian.

Cu toate ca sustine ideea votului obligatori, deputatul spune ca este pesimist in privinta introducerii acestuia.

Este evident pentru toata lumea ca pentru o asemenea decizie trebuie sa existe consens. Deci e absolut iluzorie ideea ca in Romania am putea introduce votul obligatoriu„, spune deputatul.

In acelasi timp, europarlamentarul liberal Cristian Busoi a transmis un indemn cetatenilor cu drept de vot din Romania, sa participe la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, din 29 iulie.

Nu suntem obligati sa participam la referendumul din 29 iulie, dar cei care nu se prezinta trebuie sa stie ca ii dau un cec in alb lui Traian Basescu„, a spus Busoi.

Exit mobile version