Opinia Timisoarei

Liber la eutanasierea cainilor fara stapan la Timisoara, anunta Nicolae Robu. Primarul spune ca haitele ii terorizeaza in continuare pe timisoreni

TIMISOARA. Primarul Nicolae Robu anunta ca a dat unda verde la uciderea cainilor vagabonzi adunati de pe strazile din Timisoara. Acesta spune ca animalele au fost tinute in adapost cat de mult s-a putut, insa iubitorii de caini nu s-au inghesuit sa ii adopte.

Azi-noapte pe la ora 12.00, mergand spre casa, am vazut in Cartierul Soarelui o haita de 9 caini, ca te speriai de ei, in masina fiind. Contractul cu Danyflor expira, dar avertizez firma Danyflor ca trebuie sa-si faca datoria pana in ultimul moment. M-au mai atentionat si alti cetateni ca din nou parca e un val de haite de caini prin diverse locuri in oras – si trebuie sa o spun – problema asta trebuie rezolvata si nu poate fi rezolvata decat aplicand legea, asa cum este ea. Iubitorii de animale nu au venit sa ia animalele pentru adoptie, noi le-am tinut in adapost, dar nu mai putem sa le tinem, nu ne mai da voie legea, chiar daca am vrea. Nu mai putem sa ii intretinem, prin urmare se va trece la eutanasiere. Deja de ieri a inceput, nu stiu daca chiar ieri s-a intamplat.  Este unda verde ca in aceasta saptamana sa se treaca. Daca nu s-a inceput, este dat acordul„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Aproape 200 de caini aflati in padocurile firmei de ecarisaj au depasit termenul legal pana la care puteau fi tinuti in adaposturi. Acestia vor fi eutanasiati unul cate unul.

Nu au inceput eutanasierile. Sunt animale care sunt in adapost, care au depasit cele 14 zile lucratoare, sunt peste peste 200 de caini. Nu putem vorbi de o lista, avem o lege care trebuie respectata. Vor fi eutanasiate intr-o ordine, in functie de vechime, in functie de bolile pe care le au”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ionel Puscas, directorul Danyflor.

Exit mobile version