Noutati :

Liber la cumpararea de microbuze! Primaria Timisoara incepe achizitia a 20 de autobuze de mici dimensiuni

29 iunie, 2015 - 01:37 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Oficialii Primariei Timisoara au facut primul pas pentru cumpararea a 20 de autobuze de mici dimensiuni, dar si a unui autocar, vehicule care sa fie destinate transportului public in comun. Aceasta, la doi ani dupa ce primarul Nicolae Robu a testat astfel de mijloace de transport.

Anuntul de licitatie a fost publicat pe SEAP in urma cu cateva zile. Practic, este vorba despre un „acord cadru privind furnizarea a 20 de bucati autobuze de capacitate mica, Euro 6, cu podea coborata, destinate transportului urban de calatori, si a unui autocar Euro 6 destinat transportului de persoane pentru trasee comunitare”.

In aprilie 2013, edilul-sef anunta ca Timisoara are nevoie de 10 astfel de autobuze de mici dimensiuni, fiind perfecte pentru transportul elevilor la scoala.

„Pe noi ne intereseaza sa achizitionam microbuze, daca se va dovedi ca merita sa o facem. Ne-ar interesa asta pentru a transporta copiii la scoala in conditii de siguranta. Vrem ca parintii sa fie linistiti, sa nu fie nevoiti sa-i transporte ei insisi la scoala dimineata, cand si ei parintii trebuie sa mearga la propriul loc de munca”, declara, la acea vreme, Nicolae Robu. Ideea era ca mijloacele de transport sa fie luate prin credit furnizor sau in leasing. Acum ar urma sa fie platite din bugetul orasului.

Potrivit anuntului publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, in prima faza vor fi cumparate intre 1 si 6 microbuze si un autocar Euro 6. In total, cele 20 de vehicule + autocarul Euro 6 ar costa 3,5 milioane de euro, valoarea estimata fiind de 12,7 milioane de lei, fara TVA.

„Se vor incheia trei contracte subsecvente, fiecare la un interval de maximum 12 luni, astfel: primul contract subsecvent va predea furnizarea a minimum 1 bucata si maximum 6 autobuze capacitate mica si minimum 1 bucata si maximum o bucata autocar Euro 6, iar valoarea maxima estimata a acestui contract subsecvent este de 4,7 milioane de lei, fara TVA. Al doilea contract subsecvent va prevedea furnizarea a minimum 1 bucata si maximum 7 autobuze capacitate mica, iar valoarea estimata maxima este de 4 milioane lei, fara TVA. Al treilea contract subsecvent va prevedea furnizarea a minimum 1 bucata si maximum 7 autobuze capacitate mica, iar valoarea estimata maxima este de 4 milioane de lei, fara TVA”, se arata in anunt.

Firmele care vin cu oferte trebuie sa aiba media cifrei de afaceri globale din ultimii 3 ani de minimum 8,5 milioane de lei. Potrivit anuntului pus pe SEAP, IMM-urile beneficiaza de reducerea cu 50% a cifrei minime de afaceri.

Va castiga firma care va depune cea mai avantajoasa oferta, din punct de vedere economic. Ofertele pot fi depuse pana in dimineata zilei de 18 august. Primaria Timisoara nu a mai cumparat mijloace de transport in comun noi de pe vremea cand primar era Gheorghe Ciuhandu. Primarul Nicolae Robu a reusit sa modernizeze 2 tramvaie second-hand aflate la RATT, care au stat timp de 1 an la reabilitat, unul la Arad si altul la Pascani. Cele doua tramvaie modernizate au sosit la Timisoara chiar in acest sfarsit de saptamana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...