Opinia Timisoarei

Let’s Do It, Romania 2012! Avem un judet curat: 3.800 de voluntari au adunat aproape 7.000 de saci de gunoi


TIMISOARA. Judetul Timis devine tot mai curat. Campania nationala de curatenie a scos la iveala faptul ca numarul mormanelor de gunoi si dimensiunea lor scade de la un an la altul. Organizatorii campaniei Let’s Do It, Romania! prevad un viitor curat judetului nostru!

Au participat 3.758 de voluntari, dintre care aproape 2.000 elevi de la 62 de scoli, licee sau colegii din judet. Au fost stransi aproape 7.000 de saci dintre care 2.000 cu materiale reciclabile – plastic, pet, aluminiu. Media sacilor stransi de voluntari a scazut de la 2,30 in 2011 la 1,82 saci de persoana.

Rezultatele celor doua campanii de pana acum, cele din 2010 si 2011, precum si numeroasele proiecte si actiuni locale demarate ulterior, initiate la nivel de scoli sau primarii, au avut un impact pozitiv. Avem un judet mult mai curat decat acum doi ani”, a precizat Radu Rusu, coordonatorul din Timis al Let’s Do It, Romania!

Unul dintre obiectivele campaniei din 12 mai a fost curatarea celor trei zone pe care toti timisenii le stiu murdare, Padurea Verde, Sag si Lacul Surduc. Toate cele trei zone au fost mult mai curate decat in anii precedenti, spun organizatorii, numarul sacilor de gunoi adunati fiind mult mai mic decat in 2010 si 2011.

Cuvantul nostru de baza in acest moment este continuitate, vrem sa monitorizam si sa ne asiguram ca zonele curatate pe 12 mai vor ramane curate si ne bazam pe sprijinul voluntarilor si al autoritatilor implicate in Let’s Do It, Romania! pentru acest lucru”, a adaugat acesta.

41 de primarii au participat la eveniment. Autoritatile locale au implicat elevi care au curatat mormanele de gunoi de pe raza localitatilor.

Institutii care au participat cu voluntari, altele decat primariile, au fost Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Timis, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Timisoara, Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Timis, Penitenciarul Timisoara. Alaturi de acestea au particpat companii din intreg judetul, precum si mai multe organizatii neguvernamentale.

Exit mobile version