Opinia Timisoarei

Lacrimi pentru catei la adapostul Danyflor din apropierea Timisoarei. Iubitorii de animale au inspectat ‘casa’ maidanezilor. FOTO!

TIMISOARA. Caini slabi, raniti, caini bolnavi, dar si caini sanatosi si veseli! Asta au gasit iubitorii de animale la adapostul Danyflor din apropierea Timisoarei, unde sunt cazati acum peste 200 de catei fara stapan.

Mai multi timisoreni si reprezentanti ai asociatiilor pentru protectia animalelor din oras au vizitat, miercuri, adapostul firmei Danyflor, care presteaza serviciile de ecarisaj pentru Primaria Timisoara.

Practic, reprezentantii Asociatiei PetHope au organizat o vizita de lucru, plecand de la o scrisoare trimisa de catre primarul Nicolae Robu unei timisorence, in care acesta spunea ca patrupedele sunt tinute in conditii bune. Pe de alta parte, acuza cei de la PetHope, sunt semnale de la iubitorii de animale ca maidanezii sunt tinuti in conditii improprii si ca hingherii de la Danyflor ar fi violenti cu cainii vagabonzi.

„Acum este aranjat, eu am fost de mai multe ori, am si scos animale aici, de fiecare data n-a fost mancare, n-a fost apa, a fost mizerie. Am scos anul trecut cinci catei de aici, cu pui, care au murit dupa 2-3 zile. Acesti caini nu sunt ingrijiti, nu este normal ca acesti caini sa nu vada lumina zilei, ei stau in intuneric si in mizerie”, ne-a spus Venera Podrumar, una dintre timisorencele care a mers in vizita la Danyflor.

Si alti vizitatori au varsat lacrimi cand au inspectat padocurile.

„E un catel inauntru care, dupa pozitia pe care o are, numai bine nu poate sa fie. Nu stiu daca e bolnav, daca are ceva, trebuie sa-l vedeti ca sa stiti ce simt. Trebuie dus in primul rand la un veterinar si tratat si apoi trebuie sa ajunga intr-o casa iubitoare”, ne-a spus o tanara.

Potrivit celor de la PetHope, situatia nu este asa de grava pe cum se arata.

„A fost o vizita preliminara, am gasit in bolurile animalelor apa, hrana, parca lucrurile sunt spre bine, fata de situatia din trecut, se vede ca se implica si alte ONG-uri in ajutorarea acestui adapost. Pentru cineva care nu lucreaza in protectia animalelor si care nu vede astfel de cazuri foarte des, imaginile sunt socante, desi per ansamblu am putut sa vedem curatenie si sa simtim un miros suportabil de data aceasta. Exista foarte multi caini foarte slabi, foarte multi care nu se pot ridica de jos, apatici, cu rani, sigur ca pentru cineva care are un minim de mila si de empatie imaginea este sinistra si de aceea sunt lacrimi”, ne-a spus Ruxandra Bizera, reprezentant al Asociatiei PetHope.

De cealalta parte, directorul Danyflor, Ionel Puscas, spune ca maidanezii adunati de pe strada stau in conditii bune si ca oricine poate vizita adapostul si sa vada realitatea. Recunoaste ca exista si caini bolnavi.

Noi aducem de pe strada foarte multi caini bolnavi sau loviti. Unii sunt intr-o stare precara. Dupa legea pe care o avem, lasarea cainilor liberi pe domeniul public se sanctioneaza, nu este permisa. Pana cand nu o sa apara o alta lege, toti cainii trebuie ridicati si adusi in adapost. Ne mai extindem cu inca 300 de locuri ca sa putem sa mai rarim cainii din boxe. In total o sa avem undeva la 500 de boxe”, ne-a declarat Ionel Puscas.

RAMANETI PE OPINIATIMISOAREI.RO! In curand vom reveni cu toate detaliile despre taxa pe caine!

FOTO: Virgil Simonescu

Exit mobile version