Opinia Timisoarei

La un an dupa ce ar fi trebuit sa fie renovata si deschisa, abia acum a inceput curatenia la Baza Uszoda din Timisoara. Au fost adunate tone de deseuri

TIMISOARA. In urma cu un an, in iulie 2021, primarul Dominic Fritz prezenta un plan pentru Baza Uszoda, aflata chiar in centrul orasului. Ba mai mult, el spunea ca in acea vara ar urma sa fie deschisa. Nimic nu s-a intamplat de atunci pana in prezent, cand a inceput abia curatarea acestui loc.

CITESTE SI: Dispar gardurile de beton, se amenajeaza terenuri de sport si un cinema in aer liber, in bazin. Planurile pentru etapa intermediara a schimbarii bazei Uszoda, aflata in plin centru, la Timisoara. Foto

Primaria Timisoara anunta pe pagina de Facebook, ca se pregateste terenul pentru reparatii, astfel ca primul pas este curatirea lui. S-au adunat tone de deseuri si mai e de adunat.

Vesti bune de la Uszoda! Pregatim terenul pentru reparatii si facem curat. Echipele de salubrizare au venit sa faca curatenie la baza emblematica a orasului. Ultimele gunoaie vor fi stranse si urmeaza sa inceapa lucrarile de reparatii la amplasament, pentru a-l transforma intr-un spatiu pentru sport, cultura si recreere.
In ultimele saptamani au fost stranse 6 containere cu o capacitate de 22 de metri cubi de gunoi. Asta inseamna aproximativ 50-60 de tone de deseuri”, anunta reprezentantii primariei.

Conform planului, spatiul urmeaza sa fie amenajat dupa ideile oferite de arhitecti si ingineri, dar si de studentii Facultatii de Arhitectura si va fi transformat in unul dedicat culturii si recreerii.

Vom demola vechile garduri prefabricate din beton, vom reface zona verde si vom amenaja o noua zona de relaxare, vom reface terenurile de sport, vom amplasa garduri de protectie a constructiilor vechi, iar în bazinul mare vom amplasa elemente modulare pentru un amfiteatru temporar in care se vor putea juca piese de teatru sau vor putea fi proiectate filme. Iluminatul public va fi unul special conceput pentru aceasta zona. Estimam ca lucrarile ar putea sa inceapa in cateva saptamani, astfel incat sa putem deschide Uszoda inca din aceasta vara. Dar acest proiect doar o etapa de tranzitie spre noua Uszoda”, anunta in urma cu un an, Dominic Fritz.

In ultimii ani, fosta baza Uszoda a ajuns adapost pentru oamenii strazii, iar zidurile sale planse pentru operele de arta ale grafferilor din oras.

In 2016, baza a trecut din administrarea CSS 1 Timisoara in cea a Primariei. Aici au mai fost facute in ultimii ani diferite actiuni de curatenie, insa nu si lucrari de reabilitare.

Exit mobile version