Opinia Timisoarei

La un an de la interzicerea hranirii porumbeilor la Timisoara, politistii locali fac un anunt important privind aplicarea legii. Cati oameni au fost deja amendati cu cate 100 de lei

TIMISOARA. Peste cateva zile se implineste exact un an de cand la Timisoara a fost interzis prin hotarare de Consiliu Local ca oamenii sa mai hraneasca porumbeii din oras. Initiativa a apartinut alesilor locali ai USR Timis Rodica Militaru si Razvan Stana care au sustinut ca in acest fel vor fi protejate de mizerie cladirile.

CITESTE SI: Dupa 2 luni, se schimba, in sfarsit, Regulamentul de parcare in Timisoara. Abonamentul Timpark de Rezident devine mai… cuprinzator

Politistii locali nu au trecut imediat la amenzi pentru cei care au nesocotit legea, ci i-au informat in legatura cu noile prevederi ale Regulamentului privind detinerea animalelor de companie si comportamentul cu acestea pe domeniul public, care contine si interzicerea hranirii porumbeilor. Astfel, in primele luni, agentii au aplicat doar somatii.

Politistii locali au aplicat, de la mijlocul anului trecut, 35 de avertismente si somatii, punand in vedere cetatenilor care hraneau pasari (porumbei) ca aceste aspecte sunt reglementate de HCL 189/2021 care modifica HCL 371/2007, fapta fiind sanctionata cu amenzi intre 100 si 200 lei.

O buna perioada de timp s-a mers pe informarea cetatenilor cu privire la reglementarile legale, existand insa si situatii in care cei avertizati nu au inteles, trecandu-se la sanctiuni.

In ultima perioada au fost aplicate si trei amenzi de cate 100 lei unor cetateni care nu au respectat masurile de interzicere a hranirii pasarilor pe domeniul public„, a precizat pentru opiniatimisoarei.ro Dana Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Cei mai multi timisoreni care au dat de mancare pasarilor, in ciuda interdictiei, au fost prinsi pe strazi precum, Constantin Brailoiu, Oglinzilor, Angela Sava, Magura, Calea Torontalului, Martir Marius Nemtoc, Martirilor, Calea Sagului, in Piata Traian si in zona centrala.

Actiunile se vor intensifica pe aceasta linie in perioada urmatoare„, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro Dana Seracin, purtator de cuvant al Politiei Locale Timisoara.

Va reamintim, in 25 mai 2021, Consiliul Local al Municipiului Timisoara a adoptat hotararea care prevede ca este interzisa hranirea porumbeilor pe domeniul public, cuprinsa in noul Regulament privind detinerea animalelor de companie in oras.
Conform acestuia, cainii si pisicile pot fi plimbate cu mijloace de transport in comun.
Totodata, detinatorii de animale de companie de la blocuri nu mai au nevoie de acceptul vecinilor pentru a creste un caine sau o pisica in apartament.

Exit mobile version