Opinia Timisoarei

La Timisoara sau la Giroc, pana la urma? Ce se intampla cu noua sala polivalenta de 16.000 de locuri?

TIMISOARA. Compania Nationala de Investitii a anuntat ca isi propune sa construiasca, la Timisoara, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, insa administratiile locala si judeteana nu au ajuns la o intelegere privind locul in care sa fie ridicata.

Daca CJ Timis isi doreste aceasta sala la Giroc, Primaria Timisoara o vrea langa actualul stadion.

CITESTE SI: Se fac ANGAJARI la Consiliul Judetean Timis. Sunt 150 de posturi, iar salariile ajung la 2.000 de lei! 

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra a anuntat ca, pana in acest moment, Compania Nationala de Investitii nu a informat CJT despre locatia unde urmeaza sa fie construita aceasta sala.

Nu am primit nimic oficial. Noi am transmis toate clarificarile solicitate de Companie. Trebuie ca Guvernul sa promoveze proiectul printr-o hotarare„, a declarat Calin Dobra.

Si Primaria Timisoara a transmis CNI toate documentele necesare construirii in locatia propusa de municipalitate, langa Stadionul „Dan Paltinisanu”.

CITESTE SI: Cand se demoleaza Stadionul Dan Paltinisanu din Timisoara si cat va costa ridicarea unei noi arene? 

Ramane, oricum, la alegerea Companiei Nationale de Investitii unde va fi ridicata aceasta sala cu 16.000 de locuri si daca va mai fi construita la Timisoara.

Actualul ministru al Tineretului si Sportului, Marius Dunca, a declarat in urma cu o luna ca este necesara construirea unor sali polivalente in Bucuresti, Constanta, in centrul tarii si in zona Moldovei, ‘uitand’ sa mentioneze si Timisoara.

Am avea nevoie de cel putin patru sali polivalente, in urma analizei pe care am facut-o. In Bucuresti, in centrul tarii, in Constanta, dupa care si in Moldova. Din pacate, construirea acestor sali nu mai constituie o prioritate, pentru ca organziarea CE din 2020 este o prioritate pentru guvern„, a spus Marius Dunca.

CITESTE SI: Politia Locala, sanctionata de jandarmi la Timisoara! Care a fost motivul? 

In cazul in care Polivalenta de la Timisoara nu va mai fi realizata cu fonduri de la Guvern, primarul Nicolae Robu ar putea sa isi puna in aplicare planul pe care l-a anuntat de mai multe ori.

Nu o sa renunt la lupta pana nu o sa reusim ca Timisoara sa aiba o asemenea Sala Polivalenta. Si repet angajamanetul pe care l-am luat fata de timisoreni. Daca cumva, Compania Nationala de Investitii va continua pe linia pe care au trasat-o psd-istii de Timis, uzand de puterea pe care au avut, din fericire nu pentru prea multa vreme, voi da drumul la studiul de fezabilitate si vom adopta ca obiectiv de investitii realizarea pe bugetul local a salii polivalente de 16.000 de locuri, in acea locatie. Si vom demonstra ca de fapt nu a fost niciun motiv serios sa nu se faca acolo sala respectiva, si ca dimpotriva au fost motive vinovate sa se faca in alta parte”, a spus primarul Nicolae Robu.

 

Exit mobile version