Opinia Timisoarei

‘La Timisoara, culorile alb-violet reprezinta un simbol, o stare de spirit’. Reactia viceprimarului Cosmin Tabara, dupa ce administratia Fritz a schimbat culorile pentru noile tramvaie Bozankaya

TIMISOARA. Viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara a vorbit despre noile tramvaie Bozankaya ce urmeaza sa ajunga in oras pana la finalul anului, si care vor fi de asta data galbene, si nu violet ca pana acum, la dorinta administratiei Fritz.

CITESTE SI: Tramvaiele galbene de la Bozankaya vin anul acesta la Timisoara. Compania va livra 17 garnituri 

Viceprimarul Cosmin Tabara, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, sustine ca inainte de a se fi luat decizia schimbarii era mai corecta organizarea unei dezbateri, mai ales ca PNL a depus inca de acum 10 luni un proiect in acest sens, care insa n-a fost luat in seama de conducerea Primariei Timisoara.

„𝐂𝐮𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬𝐨𝐚𝐫𝐞𝐢 𝐧𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐠𝐚𝐥𝐛𝐞𝐧-𝐧𝐞𝐠𝐫𝐮!
Inainte de a lua decizii privind achizitia noilor mijloace de transport, in culorile galben-negre, corect ar fi ca populatia orasului sa fi fost consultata. Culorile alb-violet reprezinta un simbol, o identificare cu Timisoara. Intrebati timisorenii si vi se va spune ca ingemanarea alb-violet inseamna o stare de spirit.
Ar fi fost politicos ca macar proiectul depus de catre PNL in Consiliul Local, in urma cu 10 luni, sa fie dezbatut intr-o sedinta, pentru ca fiecare consilier sa îsi exprime punctul de vedere. Nu vorbim despre critici acum, nu vorbim despre ambitii ridicole, ci vorbim despre ceea ce trebuie facut!

Si, apropo, In timp ce Timisoara dezbate culoarea mijloacelor de transport, Primaria Oradea dezvolta proiecte de viitor, cu pasaje supraterane!„, a scris pe pagina sa de Facebook, vioceprimarul Cosmin Tabara.

Va reamintim, firma turca Bozankaya, cea care a livrat si tramvaiele violet care deja circula prin oras, va produce alte 17 ganituri pana la finalul acestui an.
Tramvaiele vor avea o lungime de aproximativ 30 de metri, o capacitate de transport totala de 251 de locuri, podea 100% coborata si aer conditionat.

Valoarea totala a achizitiei este de aproximativ 33 milioane de euro, respectiv 1,9 milioane de euro pentru fiecare tramvai.
Garniturile galbene fac parte din extensia contractului incheiat de administratia Robu, dupa ce s-a asigurat finantarea cu fonduri europene prin Planul National de Redresare si Rezilienta.

Exit mobile version