Opinia Timisoarei

La pasajul subteran de la Michelangelo se lucreaza dupa programul functionarilor publici. De ce nu muncesc drumarii noaptea?

TIMISOARA. Au promis ca vor termina inainte de termenul final, dar lucreaza aproape ca functionarii publici, cu doar 2 ore mai mult. Vorbim despre muncitorii care trebuie sa realizeze pasajul subteran de la Michelangelo, care nu lucreaza noaptea, din motive… evidente.

Potrivit primarului Nicolae Robu, nu se poate lucra noaptea la intersectia de la Michelangelo, chinul soferilor timisoreni din aceasta perioada, pentru ca in aceste conditii muncitorii ar trebui sa fie platiti pentru ore suplimentare.

Traficul este infernal pentru cei care trebuie sa traverseze podul si intersectia pentru a ajunge la locul de munca. Angajatii Societatii de Drumuri si Poduri CCCF si cei ai Societatii de Drumuri Municipale au un program fix si seara dupa ora 18:00 nu mai pot fi vazuti pe santier. Se lucreaza asadar de la 8:00 la 18:00, cu pauza de masa candva la pranz. Cu toate acestea, primarul spera ca lucrarea va fi gata inainte de termen.

„Nu se poate lucra noaptea pentru ca exista o lege care obliga la o salarizare mult mai mare a personalului care lucreaza peste noapte si nimeni nu-si asuma costurile acelei salarizari. Si in weekend la fel, cine lucreaza peste program trebuie sa fie platit corespunzator, in weekend se lucreaza totusi sambata, dar duminica nu. Noaptea nu se lucreaza din acest motiv. Au program de la ora 8:00 si pana la ora 18:00, probabil cand avansam in vara, pana la ora 19:00. Au 10 ore de lucru cu o pauza de pranz”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu.

Daca la inceput nu a fost multumit de lucrari, edilul spune ca acum s-a muncit destul de mult pe santier.

„Au fost acolo in fiecare zi (n.r muncitorii). Primele zile au fost mai grele, pana cand si-au facut toate preparativele, i-am tot criticat atunci, dar in zilele care au urmat s-a lucrat. Nu putem spune ca nu s-a lucrat, vedem consecintele, s-a sapat destul de mult, a fost si degajat pamantul, nu s-a strans acolo o cantitate prea mare, pentru ca el a fost transportat”, a completat primarul.

Daca soferii trebuie sa se inarmeze cu rabdare atunci cand aleg un traseu care cuprinde intersectia Michelangelo, pietonii sunt nevoiti sa ocoleasca prin Complex pentru a ajunge pe strada Pestalozzi, pentru ca reprezentantii firmei care realizeaza lucrarea au incercuit cu gard chiar si trotuarul de pe partea cu Complexul Studentesc. Aceasta, desi abia fac sapaturile in centrul intersectiei. Primarul le cere si pietonilor sa se inarmeze cu rabdare.

„Sunt importanti si pietonii, dar pana la urma este o lucrare complexa, cum am prevenit de la inceput, care ne va crea probleme. Trebuie sa le depasim, nu putem sa ajungem la mai bine daca nu avem capacitatea sa induram in aceasta perioada aceste bulversari, care sunt inerente unui asemenea santier, intr-o asemenea locatie”, a mai spus Robu.

Zilele acestea nu prea se va lucra la Michelangelo, insa imediat dupa Paste, promite primarul, drumarii se vor pune serios pe treaba.

„Se va mai lucra, dupa care se ia vacanta de Pasti, este sarbatoare la nivel national si vor avea si ei liber. Nu asta e problema, problema este cand trebuie sa se lucreze, sa se lucreze. Faptul ca nu se lucreaza de Paste si de 1 Mai nu e o problema, daca dupa ce trec sarbatorile lumea munceste serios, atunci vor putea fi terminate la timp. Eu am toate motivele sa sper ca va fi terminata la timp, eu chiar fortez nota sa fie terminata inainte de termen”, a conchis edilul Timisoarei.

CITESTE SI: Haos! Devierea circulatiei in intersectia Michelangelo a paralizat traficul in Timisoara. Primarul le cere soferilor sa fie intelegatori

CITESTE SI: ‘Muncitorii vor termina pasajul Michelangelo inainte de termen!’, crede primarul Nicolae Robu. In prima zi de munca, batea vantul pe santier

CITESTE SI: Imediat dupa vizita primarului la santierul de la Michelangelo, muncitorii au dat bir cu fugitii. Lucrarile la pasajul subteran au inceput cu… o pauza

Exit mobile version