Opinia Timisoarei

La ce ora vine Apocalipsa in 21 decembrie 2012? Afla cand are loc Sfarsitul Lumii in Romania!

O intrebare care sta pe buzele tuturor celor care dau crezare ideii ca in 21 Decembrie 2012 va veni Apocalipsa este una legata, evident, de ora la care este „programat” Sfarsitul Lumii.

Dar, in primul rand, ce se intampla in 21 decembrie 2012? La aceasta data are loc un fenomen astronomic foarte rar,  care se intampla odata la 26.000 de ani. La solistitiul de iarna, soarele se va alinia cu centrul Caii Lactee.  Calendarul mayas se termina exact la aceasta data.

De ce ar trebui sa ne pese de calendarul mayas? Acesta e cel mai precis calendar, cu mult mai precis decat actualul calendar folosit de noi. Calendarul mayas  prezinta sfarsitul unui ciclu, sfarsit care coincide cu distrugerea vietii si in alte culturi vechi precum cel al indienilor hopi sau al aztecilor. Majoritatea credintelor mezoamericanilor includ succesiunile ciclice ale lumilor. Ei credeau ca acest cliclu este cel de-al cincelea ciclu, ciclul anterior fiind distrus se potop si flacari, probabil despre potop stie toata lumea … din Biblie nu?, noteaza sfarsitul-lumii-2012.info

Si totusi, daca stam sa ne gandim, totul este ciclic, viata noastra, ne nastem si murim, soarele care la un moment dat va muri si el, anotimpurile etc. Oricum, cei mai multi cercetatori ai calendarului mayas sustin ca nu va fi o distrugere totala, ci doar una partiala a omenirii.

Exista doua documente mayase care indica o distrugere facuta de ape ! Cel mai cunoscut este cel denumit si Codexul Dresden, acesta fiind una din cele 4 carti care au supravietuit, in secolul 16 majoritatea acestor carti fiind distruse de catre spanioli, care le-au considerat pagane.

Ultima pagina a codexului Dresden infatiseaza un sarpe demonic din gura caruia ies cantitati mari de apa. Deoarece este ultima pagina multi considera ca Sfarsitul Lumii va veni in urma unui potop.

Totusi conform genezei, care este acceptata atat de evrei, musulmani sau crestini, Dumnezeu spune” Fac un legamant cu voi ca nicio faptura nu va mai fi nimicita de apele potopului si nu va mai veni potop ca sa pustiasca pamantul.”” Geneza 9:11   , “si Eu Imi voi aduce aminte de legamantul dintre Mine si voi si dintre toate vietuitoarele de orice trup; si apele nu se vor mai face un potop, ca sa nimicească orice faptura.”  Geneza 9:15

Ce facem pe 21 Decembrie 2012 ?

Romanul poate spune, ca daca vine sfarsitul lumii nu conteaza prea mult, atata timp cat moare si capra vecinului. 21 Decembrie 2012 va pica asadar intr-o zi de vineri si probabil in ultima zi de serviciu, prin birouri, si nu numai, vor exista discutii aprinse pe aceasta tema. Sfarsitul lumii , conform calendarului mayas ar trebui sa vina pe 21 Decembrie 2012 la ora 13.11, ora Romaniei

Exit mobile version