Opinia Timisoarei

La Cadite – locul din Banat ca un strand in aer liber deschis chiar si iarna!

Statiunea Baile Herculane din Banat este luata cu asalt, in aceste zile de tineri, in special, care se distraza facand baie in celebrele cadite. Niste bazine amenajate de-a lungul raului Cerna, care strabate frumoasa statiune, si care colecteaza apa termala care vine direct din pamant.

Daca nu aveti recomandare de la medic, nu stati mai mult de 10 minute in aceste cadite, atrag atentia specialistii. Si asta pentru ca apa termala sulfuroasa are 50-60 de grade, deci este foarte calda, iar acum afara temperaturile sunt cu minus.

Cei mai indrazneti se avanta in asa- zisele dusuri scotiene. Dupa ce stau cateva minute in apa fierbinte din aceste bazine, trec imediat in apa rece ca gheata a raului Cerna.

Aici vin turisti din toata tara si chiar din strainatate, iar caditele sunt atractia principala atat in sezonul cald cat si in cel rece. Aceasta chiar daca statiunea, o perla a Banatului de odinioara, arata deplorabil in comparatie cu ”sora” ei mai mare, Karlovy Vary din Cehia, de pilda.

Apele termale de la Baile Herculane sunt cunoscute inca de pe vremea romanilor, iar aici s-a relaxat chiar si Sissi, imparateasa Austriei si sotie a imparatului Franz Joseph.

Exit mobile version